World

Οι Ισραηλινοί προειδοποιούν: Οι Τούρκοι ετοιμάζουν εθνοκάθαρση των Κούρδων παρόμοια με των Ποντίων - «Σταματήστε τους!»

Ο ισραηλινός τύπος «απηχώντας» σαφώς το κοινό αίσθημα αλλά και την «άποψη» της ισραηλινής κυβέρνησης κατηγορεί ξεκάθαρα τον Ερντογάν και τον τρομερό μηχανισμό του καθεστώτος του …για αντισημιτισμό και προετοιμασία νέας γενοκτονίας των Κούρδων παρόμοιας με αυτής …των Ποντίων την περίοδο 1914-1923...ενώ αναφέρει την ραγδαία άνοδο του μίσους κατά των Εβραίων γενικά .  Η προειδοποίηση είναι σαφέστατη και γίνεται έκκληση για να μην λάβει χώρα κάτι τέτοιο.

Το  μίσος των Τούρκων κατά των Εβραίων και άλλων μη μουσουλμάνων όπως οι Χριστιανοί ορθόδοξοι ή οι Κόπτες Αρμένιοι καθοδηγείται από τις γραφές της κυρίαρχης  μουσουλμανικής θρησκείας, καταλήγει το ισραηλινό δημοσίευμα χτυπώντας "καμπάνες" για όλα αυτά που ετοιμάζει ο σουλτάνος Ερντογάν και για την μικρή ελληνική παροικία στην χώρα αυτή.

Όταν η  κουρδική -ελεγχόμενη πόλη της Afrin στη βόρεια Συρία έπεσε στα «χέρια» των τουρκικών δυνάμεων στις 18 Μαρτίου, εκατομμύρια Τούρκοι χρήστες του Twitter το γιόρτασαν, χρησιμοποιώντας αντισημιτικά επίθετα κατά των Κούρδων ..όπως «υπηρέτες των Εβραίων», «καθάρματα των Εβραίων»,  «Αρσενικοί και Εβραίοι» και «Κρυπτο-Εβραίοι», τονίζοντας ότι ( η Τουρκία) ετοιμάζονται  παρόμοιες καταστάσεις όπως με τους Αρμένιους και τους Πόντιους  Έλληνες», αναφέρει δημοσίευμα μεγάλης ισραηλινής εφημερίδας .

Κάποιοι Τούρκοι ισχυρίστηκαν στα ίδια δίκτυα ότι «τα γεμάτα νοσοκομεία είναι  έργο Αμερικανών και Εβραίων», ενώ άλλος δήλωσε: «Ο Αλλάχ θέλει, ο Χανς, ο Τζώρτζ ή Γιώργος, και γενικά οι Εβραίοι και οι Αρμένιοι "σκύλοι" να εξαφανιστούν από την περιοχή»…της Βόρειας Συρίας, αναφέρει το άρθρο .

Αυτές οι αντισημιτικές, ανθελληνικές και αντι-αρμενικές  εκρήξεις δεν αποτελούν ειδική ιδιομορφία μονο  στους χρήστες των κοινωνικών μέσων στην Τουρκία.

Η άνοδος αυτών των εκφράσεων στην Τουρκία  έχει πληθώρα αιτίων και πηγών, μεταξύ των οποίων κυρίως τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, πολλούς  βουλευτές, δημοσιογράφους και μέλη εθνικιστικών πολιτικών οργανώσεων, μεταξύ άλλων.

Και αυτά τα δημόσια πρόσωπα αποτελούν τρομερό παράδειγμα για το  μέσο Τούρκο πολίτη , πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη την τάση να έχουν εθιστικές αντιλήψεις λόγω των βίαιων, αντισημιτικών και άλλων  διδασκαλιών που εκπορεύονται από την ισλαμική θεολογία.

Τουρκικός  ιστότοπος ειδήσεων που αναφέρει θέματα σχετικά με τα εβραϊκά θέματα, (Avlaremoz), διεξήγαγε μια ηλεκτρονική έρευνα στην οποία οι χιλιάδες Τούρκοι αναγνώστες κλήθηκαν να επιλέξουν «τα σημαντικότερα  αντισημιτικά περιστατικά του 2017».

Εδώ είναι τα αποτελέσματα:

  1. Επίθεση εναντίον της Συναγωγής Neve Şalom της Κωνσταντινούπολης.

Δεκάδες Τούρκοι εθνικιστές επιτέθηκαν στη Συναγωγή του Neve Şalom στην Κωνσταντινούπολη στις 20 Ιουλίου του 2017, αφότου το Ισραήλ έθεσε προσωρινά σε ισχύ νέους ελέγχους ασφαλείας μετά τη δολοφονία δύο Δρούζων συνοριοφυλάκων  από Παλαιστίνιους ένοπλους στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ.

Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στη συναγωγή, κλώτσησαν τις πόρτες του ναού και προσπάθησαν να τραυματίσουν τον  Kürşat Mican,  επικεφαλή της ισραηλινής κοινότητας  της Κωνσταντινούπολης, από με μέλη  του ισλαμιστικού  κινήματος  ALPEREN, το οποίο απείλησε  προσκυνητές στη συναγωγή καθώς και το Ισραήλ.

«Μια νύχτα θα βάλουμε φωτιά  σε όλους τους χώρους λατρείας σας και κανείς δεν θα μπορέσει να εισέρχεται  εκεί» , έγραψαν στους τοίχους  οι Τούρκοι εθνικιστές.

  1. Τούρκος δημοσιογράφος κοροϊδεύει τα θύματα του Ολοκαυτώματος στο Twitter.

Όταν η τουρκική και  ουκρανική  κυβέρνηση  συμφώνησαν τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους να επιτρέψουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν στις χώρες τους χωρίς διαβατήρια, ο Τούρκος αρθρογράφος Aykut Işıklar δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία των θυμάτων του Ολοκαυτώματος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και έγραψε : «Η πρώτη τουρκική συνοδεία τουρισμού μετά την απελευθέρωση της βίζας από την Ουκρανία στην Τουρκία έχει ξεκινήσει. Οι «τουρίστες» θα  «ζεσταθούν» στα αρτοποιία στο δρόμο». "

  1. Τηλεοπτική τουρκική σειρά δράματος που υποκινεί τον αντισημιτισμό μέσω εξωπραγματικών γεγονότων και εβραϊκών χαρακτήρων.

Η τουρκική δραματική  σειρά «Patishah : Αμπντούλ Χαμίτ» («σουλτάνος ​​Αμπντούλ Χαμίτ») στο  κρατικό κανάλι TRT 1 παρουσιάζει τους Εβραίους ως δολοφόνους  και συνωμότες που ασχολούνται συνεχώς με ραδιουργίες,  εξαπατούν πολίτες με σκληρότητα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε την έκθεση από το Μέσο Ανατολικό Ινστιτούτο Έρευνας Μέσων (MEMRI).

  1. «Δολοφονικές» δηλώσεις κατά των Εβραίων στο Twitter μετά την απόφαση των Η.Π.Α. σχετικά με την Ιερουσαλήμ.

Μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ , πολλοί εθνικιστές  Τούρκοι εξέφρασαν ένα μεγάλο  μίσος για τους Εβραίους  στο Twitter. Κάποιος ρώτησε «Πού θα θάψουμε τα εκατομμύρια Εβραιών; ενώ άλλος ισχυρίστηκε: «Για να γίνει η  Ιερουσαλήμ μουσουλμανική , δεν πρέπει να μένει ζωντανός ούτε ένας Εβραίος στην παλαιστινιακή περιοχή» . Ορισμένοι χρήστες του Twitter επαίνεσαν τον Χίτλερ για τη δολοφονία Εβραίων, ενώ άλλοι τον καταδίκασαν διότι δεν έκανε «αρκετή δουλειά».

Υπήρχαν επίσης εκείνοι που πρότειναν να διώξουν με πογκρόμ τους Τούρκους Εβραίους.

  1. Ναζιστικός χαιρετισμός διακόπτει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ τουρκικής και αυστριακής ομάδας .

Μια ομάδα φίλων του ποδοσφαίρου του Αννόβερο στην πόλη του Βέλντεν στην Αυστρία φώναξε "Heil Hitler" κάνοντας το ναζιστικό χαιρετισμό στους ποδοσφαιριστές της τουρκικής ομάδας Kayserispor στις 27 Ιουλίου.

  1. Τούρκος εισαγγελέας αποκαλεί το κίνημα Gülen "εβραϊκή οργάνωση".

Σε μια προφανή προσπάθεια για την περαιτέρω δαιμονοποίηση του κινήματος  Φετουλάχ Γκιουλέν (Feto),  η τουρκική κυβέρνηση διαλλαλεί συνεχώς  ότι από  πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 είναι οι Εβραίοι.

Η  Χουσού  Αλντεμίρ,  γενική εισαγγελέας  στην πόλη  Çankırı, δήλωσε σε δημόσια συνεδρίαση στις 15 Ιουνίου 2017 ότι « η οργάνωση  FETÖ είναι πολύ περίπλοκη και αυτό ταιριάζει μόνο σε εβραϊκή οργάνωση. "Όλα όσα κάνουν είναι προγραμματισμένα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διεξάγουμε τις έρευνές μας εξονυχιστικά», δήλωσε η ίδια .

  1. Τούρκος εθνικιστής βουλευτής διαδίδει αντισημιτική παραπληροφόρηση σχετικά με τα εβραϊκά ταφικά έθιμα.

Ο Lütfü Türkkan, πρώην βουλευτής του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP) και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του πρόσφατα ιδρυθέντος  «Καλού Κόμματος», δημοσίευσε ένα ψεύτικο μήνυμα στις 8 Νοεμβρίου 2017, προωθώντας την ψευδή αντισημιτική προκατάληψη ότι οι Εβραίοι είναι «αρπακτικά».

Ο ‘ίδιος έραψε: «Οι Εβραίοι βάζουν  ένα κομμάτι χώματος  στα μάτια των νεκρών πριν τους θάψουν…αυτό σημαίνει «αφήστε αυτό το χώμα τελικά είναι αρκετό για να σας ικανοποιήσει οικονομικά» ενώ στην ουσία αυτό  συμβολίζει  ως  εβραϊκό έθιμο «το γεγονός ότι ο άνθρωπος  προέρχεται  από το χώμα και εκεί επιστρέφει».

  1. Τουρκικό αντισημιτικό πανό  που στόχευε  στο δημοψήφισμα στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν στις 25 Σεπτεμβρίου στο Ιράκ, τοποθετήθηκε ένα τεράστιο πανό στη γειτονιά Beşiktaş της Κωνσταντινούπολης που έγραφε : «Εβραίος [Μασούντ] Μπαρζάνι ( ηγέτης του ιρακινού Κουρδιστάν), γνωρίζουμε ποιος είσαι. Στοχεύεις  να εδραιώσεις το "μεγάλο  Ισραήλ",  όχι το κράτος του Κουρδιστάν".

  1. Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κατηγορεί εβραϊκή τράπεζα για τη δολοφονία του Κένεντι.

Ο Burhan Kuzu, βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), συνέδεσε τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy με μια εβραϊκή τράπεζα που δεν κατονόμασε. Στις 12 Νοεμβρίου, έγραψε στο Twitter:

«Ο Κένεντι πήρε την ευθύνη  για την έκδοση του δολαρίου  από την εβραϊκή τράπεζα και την έδωσε στην κεντρική τράπεζα του κράτους με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί. Ο δολοφόνος παραμένει ακόμη άγνωστος. Η πρώτη πράξη του νέου προέδρου Lindon Johnson, ο οποίος τον αντικατέστησε, ήταν να δώσει την ευθύνη  για έκδοση του δολαρίου πίσω στην εβραϊκή τράπεζα. Οι μάχες για το θρόνο στη Σαουδική Αραβία μπορούν να καταλήξουν με αυτόν ακριβώς τρόπο", έγραψε ο ίδιος .

10.Ο αντιπρόεδρος  της «κεμαλικής» αντιπολίτευσης CHP στοχεύει κατευθείαν  στο "εβραϊκό λόμπι".

Ο Özgür Özel, αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κατηγόρησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yıldırım ότι θα πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να «ζητήσει την υποστήριξη του εβραϊκού λόμπι για την προώθηση του Ταμείου Πλούτου» τον περασμένο Νοέμβριο.

Χρησιμοποιώντας αρνητικά τη φράση «το εβραϊκό λόμπι», ο Özel προσπάθησε να δημιουργήσει την ψευδή αντίληψη ότι «οι Εβραίοι  είναι άνθρωποι που ελέγχουν τον πλανήτη»,  ή « οι  Ιουδαίοι κυβερνούν τον κόσμο».

Όπως δείχνουν και πάλι τα πολλά παραδείγματα της έρευνας, είναι εκατομμύρια οι εχθροί των Εβραίων στην Τουρκία, μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι υποψήφια για την ΕΕ, αποκαλύπτοντας με υπερηφάνεια τα λόγια και τις πράξεις τους.

Ούτε  ο μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών της Τουρκίας με το Ισραήλ δεν φαίνεται να μειώνει το επίπεδο του αντισημιτισμού στην Τουρκία.

"Σε κανονικές χώρες, όταν μια  κυβέρνηση παραλείπει να φέρει στην «κανονική θέση» τους υποκινητές εθνοτικού μίσους , τα κόμματα της αντιπολίτευσης την εγκαλούν  και καταδικάζουν τους δράστες και εκείνους που τους το επιτρέπουν. Αλλά στην Τουρκία, όχι μόνο το κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ, αλλά και τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης , ασκούν πολιτική σφοδρού αντισημιτισμού", αναφέρει Ισραηλινός αναλυτής...προμηνύοντας στην ουσία εξελίξεις στην γειτονική χωρα.

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR