Politics

Πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της εισβολής της Τουρκίας στο Αφρίν–Δείτε βίντεο

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες 13.3.2018 στην Αθήνα κατά της της εισβολής της Τουρκίας στο Αφρίν.

Εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα χθες 13.3.2018 κατά της στρατιωτικής επιχείρησής “ Κλάδος Ελαίας" που διεξάγει η Τουρκία στην περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας από τις 20 Ιανουαρίου 2018.

Φωνάζοντας “Αφρίν” και κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες νεκρών αμάχων έστειλαν στο δικό τους μήνυμα στην Τουρκία του Ερντογάν.

Λίγο νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ» στα χέρια των τουρκικών δυνάμεων.

«Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν.Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα προς Tούρκους τοπικούς αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Η Άγκυρα είχε ανακοινώσει χθες πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη πως οι άμαχοι της Αφρίν απομακρύνονται με αυτοκίνητα μέσω ενός ειδικού διαδρόμου.

Δείτε βίντεο από την πορεία διαμαρτυρίας όπως εντοπίστηκε στο twitter.

 

Hundreds march to the Embassy of Turkey in Athens protesting against the military operation in #Afrin.#Greece pic.twitter.com/N1eSjpO2Ig

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR