Greek-Turkish Relations

Μας τη λένε και από πάνω οι Τούρκοι! Βαφτίζουν «πρόκληση» την άσκηση «Ηνίοχος»

Μεγάλη «ελληνική πρόκληση» βλέπουν τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018», που ξεκίνησε σήμερα.

Ενδεικτικό το δημοσίευμα του aksam.com.tr, το οποίο έχει τίτλο «Η Ελλάδα και η Τουρκία θα κάνουν ασκήσεις κοντά στα σύνορα» και αναφέρεται αναφέρεται στην άσκηση Ηνίοχος, κάνοντας λόγο για ελληνική προβοκάτσια. Ούτε λίγο – ούτε πολύ αναφέρει πως η Ελλάδα προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς της μέσω των στρατιωτικών προκλήσεων.

Χαρακτηριστικά η φιλοκυβερνητική εφημερίδα και πιστό έντυπο του Ερντογάν «Ακσάμ» αναφέρει:

«Η Ελλάδα που δεν μπορεί να πάρει ό,τι θέλει, επιχειρεί να δημιουργήσει μία καινούρια κρίση στο Αιγαίο, ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.»

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται επίσης ο εμβολισμός του σκάφους του ΛΣ από τουρκικό της Ακτοφυλακής λέγοντας:

«Περίπου 2 μήνες πριν και με σκοπό να προκαλέσει ένα ελληνικό πλοίο πλησίασε τα Ίμια, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την περιοχή όταν η τουρκική Ακτοφυλακή το εμβόλισε»

Η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018» θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών από σήμερα, Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

Σε αυτή συμμετέχουν μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας και από άλλα κράτη, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR