World

Τους έχουν λιανίσει οι Κούρδοι: Σκοτώσαμε 40 Τούρκους στρατιώτες τις τελευταίες 24 ώρες!

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις κατά τις τελευταίες 24 ώρες στην περιοχή του Αφρίν της βόρειας Συρίας, σκότωσαν τουλάχιστον 40 Τούρκους στρατιώτες και κατέστρεψαν ένα άρμα μάχης και δύο θωρακισμένα οχήματα αναφέρει το rojnews.net.

Στο μεταξύ Δυνάμεις των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) μεταφέρονται με την επίβλεψη του στρατού της Συρίας στην πόλη Αφρίν.

Γράφει το δημοσίευμα: «Η αντίσταση κατά των επιθέσεων των εισβολέων του τουρκικού κράτους μαζί με τις συμμορίες του Daesh και της Αλ Νούσρα, συνεχίζεται για 32η ημέρα. Οι Ομάδες Λαϊκής Προστασίας υπερασπίζονται τα σύνορα της Συρίας, ενάντια στις επιθέσεις του στρατού κατοχής».

Νέες ομάδες ένοπλων Σύριων ενισχύουν τους Κούρδους
Αρκετές πρόσθετες μονάδες πολιτοφυλακής του λαού της Συρίας, έφθασαν στην περιοχή του Αφρίν στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Αυτό αναφέρει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, προσθέτοντας ότι οι στρατιώτες έφθασαν για να βοηθήσουν τον τοπικό πληθυσμό στην αντίσταση του κατά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και των μαχητών της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο επίσημος εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν προειδοποίησε για «σοβαρές συνέπειες» για πιθανές προσπάθειες της κυβέρνησης της Συρίας ή φιλοκυβερνητικών δυνάμεων να εισέλθουν στο Αφρίν.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του κουρδικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφρίν, Ρεϊζάν Χεντά δήλωσε στο Ria Novosti ότι το κομβόι των συριακών εθνικών δυνάμεων έφθασε με ασφάλεια στο Αφρίν, παρά τον βομβαρδισμό του τουρκικού πυροβολικού εναντίον τους.

Χθες, η Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το τουρκικό πυροβολικό είχε επιτεθεί στους Σύριους αντάρτες που πήγαιναν για ενίσχυση των Κούρδων στην Αφρίν αναφέρει το echedoros-a.gr.
hellas-now.com

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR