Armed Conflicts

Απλά σφαγή... : Δείτε ασθενοφόρα να γεμίζουν με Τούρκους νεκρούς - Εκκενώνουν την Αφρίν από τον άμαχο πληθυσμό οι Κούρδοι - Javelin παρέδωσαν οι ΗΠΑ


Τα πάνω κάτω έχουν φέρει στην Αφρίν Ρωσία και ΗΠΑ. Ρωσικές πηγές ανέφεραν πως οι ΗΠΑ προμήθευσαν τις κουρδικές δυνάμεις με τον καλύτερο αντιαρματικό πύραυλο στον κόσμο, τύπου Javelin, o oποίος ήδη κάνει μεγάλη ζημιά... Οι Κούρδοι εκκενώνουν την Αφρίν από τον άμαχο πληθυσμό γιατί θα ακολουθήσει μεγάλη σφαγή... Οι δυνάμεις τους ενισχύονται συνεχώς από την Ιεράπολη.

Ασθενοφόρα όπως θα δείτε στο πρώτο βίντεο, φεύγουν το ένα μετά το άλλο από το νοσοκομείο της συνοριακής πόλις Κιλίς για να παραλάβουν νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες που μόλις έπεσαν σε ενέδρα των κουρδικών δυνάμεων.

Οι Κούρδοι στην Αφρίν υποδέχονται με κλάδους ελαίας τις ενισχύσεις των SDF από την Ιεράπολη... Σουλτάνε σε "δουλεύουν" κανονικά.

Τούρκοι αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης της οργάνωσης Nour al-Din al-Zenki σταμάτησαν σήμερα ένα ύποπτο όχημα που ήταν φαινομενικά φορτηγό καυσίμων και μόλις  το έλεγξαν , διαπιστώθηκε ότι αυτό  ήταν "γεμάτο έως στο χείλος" με βαριά όπλα», αμερικανικά...

Το FGM-148 Javelin είναι ένα αμερικάνικης κατασκευής αντιαρματικό.

Χρησιμοποιεί ένα αυτόματο σύστημα υπερύθρων που επιτρέπει στον χειριστή του να βρει αμέσως κάλυμμα μετά την εκτόξευση σε αντίθεση με το σύστημα Dragon που ο χρήστης έπρεπε κατά την διάρκεια της συμπλοκής να καθοδηγεί το βλήμα ενεργά.

Ο αντιαρματικός πύραυλος Javelin μπορεί να εξουδετερώσει σύγχρονα άρματα προσβάλλοντας τα από ψηλά στην οροφή της θωράκισης, η οποία γενικά ειναι λεπτότερη και έχει αδύναμη προστασία.

Χρησιμοποιεί αυτόματη καθοδήγηση υπερύθρων “βάλλω-και-ξεχνώ” (fire-and-forget) που δίνει τη δυνατότητα στον χειριστή να αναζητήσει κάλυψη αμέσως μετά την εκτόξευση του.

Ο Javelin διαθέτει έναν ανιχνευτή υπερύθρων ακτίνων μεγάλου μήκους κύματος για την καθοδήγηση του προς καταστροφή των αρμάτων μάχης, οχυρωματικών θέσεων, κτιρίων, μικρών σκαφών και ελικοπτέρων που πετούν σε μικρή ταχύτητα με υψηλή πιθανότητα προσβολής.

Μεταφέρει μια διπλή σειρά (tandem) κεφαλή κοίλου γεμίσματος που επιτρέπει το μέγιστο βεληνεκές των 2500 μέτρων
https://twitter.com/Bilesa_Shaweys/status/961351998393200640?ref_src=twsrc%5Etfw

Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ απέρριψαν το τελεσίγραφο του Ερντογάν για απόσυρση από την Ιεράπολη.

Και όχι μόνο αυτό αλλά δυνάμεις SDF με ανακοίνωση τους έστειλαν τελεσίγραφο στις τουρκικές δυνάμεις να αποσυρθούν αυτές γιατί μπαίνουν Αφρίν στο πλευρό των YPG

Ταυτόχρονα, το CNN πήγε στις αμερικανικές δυνάμεις της Ιεράπολης και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα!

Δείτε το Βίντεο
https://twitter.com/nighttides/status/961417695836205056?ref_src=twsrc%5Etfw

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχτές έστειλε τελεσίγραφο στις ΗΠΑ να αποσύρουν άμεσα τις αμερικανικές δυνάμεις οι οποίες ανέρχονται στους 2.000 άνδρες από την πόλη της Μάνμπιτζ καθώς όπως είπε «η Τουρκία σκοπεύει να το δώσει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του» και μάλλον εννοούσε την νόμιμη συριακή κυβέρνηση της Δαμασκού.

«Γιατί οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στη Βόρεια Συρία ακόμα και μετά την εκκαθάριση του Ισλαμικού Κράτους; Γιατί είσαστε ακόμα εδώ και αυτά τα όπλα φτάνουν; Θα πρέπει να έχετε λογαριασμούς ενάντια στην Τουρκία, το Ιράν και ίσως την Ρωσία», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να αγοράσει αμυντικά συστήματα, λογισμικό ή προϊόντα από το εξωτερικό εκτός εάν υπάρξει έκτακτη ανάγκη. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν δεσμεύθηκε για την ανάπτυξη εγχώριων στρατιωτικών σχεδίων και συστημάτων.

Η δήλωση αυτή είχε την σημασία της καθώς προαναγγέλλει την απεξάρτηση της Τουρκία από τα αμερικανικά οπλικά συστήματα. Πλέον θα συνάπτει συμφωνίες προφανώς με την Ρωσία, ίσως και με την Κίνα που θα έχουν ως προαπαιτούμενο την μεταφορά τεχνογνωσίας.

Μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος AK, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με ξένες αμυντικές εταιρίες που θα δεχθούν τους όρους της Άγκυρας, αλλά αυτό δεν θα οδηγήσει σε αγορές έτοιμων συστημάτων.
https://twitter.com/sara_bilbile123/status/960525590356004864?ref_src=twsrc%5Etfw

Δείτε ηλικιωμένους και πολίτες να αποχωρούν από την Αφρίν με κατέυθυνση Ιεράπολη!

 

 

Επιθέσεις των Κούρδων YPG-SDF
https://twitter.com/Ozkok_/status/961332526190137345?ref_src=twsrc%5Etfw


https://twitter.com/ciyayekurmenc1/status/961591599259152385?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/961332526190137345?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ciyayekurmenc1/status/961308566182297602?ref_src=twsrc%5Etfw

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR