World

Βίντεο-σοκ με άντρες του Τουρκικού στρατού από την Αφρίν - Προσοχή! Σκληρές εικόνες


Στο βίντεο άνδρες του τουρκικού στρατού, της συμμάχου χώρας του ΝΑΤΟ που απαιτεί να εισέλθει και στην “μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια”, τρομοκρατούν χωρικό της περιοχής του Αφρίν! Δεν είναι μόνο τα άγρια χτυπήματα που δέχεται από το “παλικαράκι” που φοράει στολή. Στο τέλος του βίντεο η πόρτα του οχήματος ανοίγει και φαίνονται οι “σύμμαχοι” του “ένδοξου” τουρκικού στρατού που είναι έτοιμοι να “παραλάβουν” τον χωρικό. Φανατικοί ισλαμιστές. Η τύχη του χωρικού άγνωστη…

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η Δύση προκλητικά σιωπά και στηρίζει τις αγριότητες της Τουρκίας. Ο Ερντογάν έγινε δεκτός μάλιστα από τον… Πάπα, ο οποίος ζήτησε να τον δει λέει για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ!

Στην Ιταλία 25 ακαδημαϊκοί υπέγραψαν ένα κείμενο καταδίκης αυτής της συνάντησης, κατά την οποία μάλιστα ο Πάπας δώρισε στον Ερντογάν το μετάλλιο του “Αγγέλου της Ειρήνης”!

Στο κείμενό τους οι Ιταλοί ακαδημαϊκοί γράφουν:

Μαθαίνουμε με μεγάλη ανησυχία την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 5 Φεβρουαρίου στο Βατικανό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πάπας Φράνσις κάλεσε τον Ερντογάν για να συζητήσει μαζί του την κρίση στην Ιερουσαλήμ, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν από τους σημαντικότερους επικριτές της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ να μετακινήσει την αμερικανική  πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι ιδιαίτερα δραστήριος για την τύχη της πόλης των Ιεροσολύμων και των Παλαιστινίων, αλλά είναι και ηγέτης μιας χώρας που γίνεται ολοένα  πιο αυταρχική και δικτατορική σε αυτό και είναι υπεύθυνος μιας ασυνείδητης διεθνούς πολιτικής, η οποία ενθάρρυνε την ριζοσπαστικοποίηση των ισλαμιστών στη Μέση Ανατολή.
Σήμερα, μετά την ήττα του Daesh στο Ιράκ και τη Συρία από τις κουρδικές δυνάμεις, η Τουρκία ξεκίνησε έναν νέο πόλεμο – με την επίθεση που ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου 2018 – ακριβώς εναντίον εκείνων των Κούρδων που νίκησαν τo Daesh.
Η πρόσφατη τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία μπορεί να είναι μόνο η αρχή μιας νέας αιματηρής σύγκρουσης που σίγουρα θα σύρει την περιοχή σε μια νέα καταστροφή, η οποία αναπόφευκτα θα φέρει μαζί της την πείνα, το θάνατο παιδιών και τους εκτοπισμούς πληθυσμών.

Στην κουρδική περιοχή Αφρίν και στα πρόσφατα απελευθερωμένα εδάφη της Συρίας, υπάρχουν όχι μόνο οι Κούρδοι, αλλά και Χριστιανοί,  Άραβες, Τούρκοι, οι Γαζίδες και άλλες εθνοτικές ομάδες που προσπαθούν να ζήσουν μαζί ειρηνικά . Η επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον αυτών των λαών είναι μια καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου…
Εμείς, οι υπογράφοντες, που υποστηρίζουμε  την ειρήνη στην Ιταλία και σε ολόκληρο τον κόσμο, θεωρούμε βαθιά λυπηρό ότι  συμβαίνει για άλλη μια φορά σε αυτή την περιοχή που βασανίστηκε από τον πόλεμο και προσευχόμαστε στην Αγιότητά του Πάπα να μεταφέρει εκδηλωθεί στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Τον Ερντογάν την αγανάκτηση μας  για τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Τουρκία τα τελευταία χρόνια και πάνω απ ‘όλα  βαθιά ανησυχία μας  για τον νέο πόλεμο στη Συρία.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR