World

Σοβαρές πληροφορίες για κατάρριψη τουρκικού F-16 - Aμεση διαταγή να αποσυρθούν όλα τα ελικόπτερα Τ129-ΑΤΑΚ από την Αφρίν


"Μαύρα σύννεφα" μαζεύτηκαν στην Βόρεια Συρία για το καθεστώς Ερντογάν που ξεφτιλίζεται ημέρα με την ημέρα από τους ήρωες Κούρδους που πολεμούν  εντελώς μόνοι τους προδομένοι από όλους.  

Σύμφωνα με ρωσικό έγκυρο πρακτορείο ειδήσεων και πηγές του αναφέρεται η  κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους  F-16 , από φορητό αντιαεροπορικό σύστημα  στον τομέα της Afrin στη βόρεια Συρία.

Δύο είναι τα στάνταρ  δεδομένα στην περιοχή χθες μετά τις τουρκικές επιχειρήσεις .

Οι Τούρκοι είχαν σηκώσει στον αέρα  70 + μαχητικά F-16 με σκοπό να εκδικηθούν τις πρώτες απώλειες Τούρκων στρατιωτών,  και το δεύτερο είναι ότι οι Κούρδοι έχουν όντως εξακριβωμένα φορητά αντιαεροπορικά συστήματα MANPADS , αμερικανικής και ρωσικής προέλευσης στην κατοχή τους σε άγνωστους αριθμούς .

Επίσης  είχε γίνει γνωστή από τον τουρκικό τύπο πτήση τουρκικού αεροσκάφους που πετούσε 20 μέτρα πάνω από το έδαφος στην Αφρίν.

Φαίνεται ότι οι Τούρκοι πιλότοι απομακρύνθηκαν από το Αιγαίο και πήραν "αέρα".

Είχαν αποκτήσει μια ιδιότυπη «άνεση» από την μη παρουσία εχθρικών αεροσκαφών και από το «κλείδωμα» των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

Στο πόλεμο όμως αρκεί και ένα πολυβόλο όχι φορητό αντιαεροπορικός πύραυλος για να καταρριφθεί  αεροσκάφος υπό συγκεκριμένες συνθήκες όμως.    

Επίσης αναφέρουν πως οι Τούρκοι απέσυραν ξαφνικά όλα τα ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ που επιχειρούσαν στην Αφρίν.

      

Την ίδια στιγμή νωρίς το πρωί, ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν τις κακές καιρικές συνθήκες, ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση στο χωριό Hamam στην περιοχή Jinders.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, από τις πρώτες πρωινές ώρες  το πρωί μέχρι το βράδυ συνεχίστηκαν βίαιες συγκρούσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να …απωθηθούν όλες οι επιθέσεις των Τούρκων και μισθοφόρων τους , ενώ  απελευθερώθηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις ένα παρακείμενο  χωριό και η γύρω περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, πολλοί μισθοφόροι και στρατιώτες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων κοντά στο χωριό Hamam, σκοτώθηκε ο ηγέτης του Τάγματος του FSA  Σαμαρκάντ Φαγιάντ Αλ Καλάφ

Η επίθεση του τουρκικού στρατού  στην περιοχή  Kastal Djando αντανακλά την  επιτυχία των Κούρδων κατά των μισθοφόρων των Τούρκων με το όνομα FSA.

«Οι εισβολείς και οι μισθοφόροι τους υπέστησαν μεγάλες απώλειες, μετά από τις οποίες υποχώρησαν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σοβαρές μάχες πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των υψωμάτων  Kastal Djando της περιοχής Shchara.

Οι Κούρδοι μαχητές απώθησαν  τον εχθρό, ο οποίος υπέστη μεγάλες απώλειες, μετά από τις  οποίες  οι εισβολείς υποχώρησαν από το πεδίο της μάχης.

Το κέντρο Τύπου της SDC επιβεβαίωσε πληροφορίες σχετικά με 30 Τούρκους και μισθοφόρους που σκοτώθηκαν.  Οι συγκρούσεις στην περιοχή συνεχίζονται.

Οι Κούρδοι μαχητές πραγματοποίησαν μάλιστα και  μια ειδική επιχείρηση εναντίον των Τούρκων εισβολέων και των μισθοφόρων  στο χωριό Kardam County Raho,  τα αποτελέσματα των οποίων ήταν η καταστροφή  τεθωρακισμένων οχημάτων  μεταφοράς προσωπικού και τουλάχιστον 6 στρατιωτών  του τουρκικού στρατού».

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/956131510301724675

https://twitter.com/SonKaleTurkiye2/status/956105098953936896?ref_src=twsrc%5Etfw

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=YekY0vpMdzchttps://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ZAuor-F2duE

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR