World

Πύραυλος που εκτόξευσαν Κούρδοι της Συρίας χτύπησε τζαμί στην Τουρκία - Τρέχουν να σωθούν οι πιστοί του Σουλτάνου Ερντογάν (βίντεο)



Τουλάχιστον δύο πολίτες σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Συρία , χτύπησε ένα τζαμί στην τουρκική συνοριακή επαρχία Kilis την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας.

Η επίθεση με πυραύλους ήρθε όταν η Τουρκία   ξεκίνησε μια επιχείρηση στη Afrin της Συρίας εναντίον των Μαχητών του  PKK / KCK / PYD-YPG  το Σάββατο.

Ένας πύραυλος χτύπησε το τζαμί του Καλίκ στο Κίλις στις 6:10 μ.μ. περίπου. (1510GMT), ο κυβερνήτης Kilis Mehmet Tekinaslan δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu.

Ο  κυβερνήτης Tekinaslan επιβεβαίωσε τον πρώτο θάνατο, λέγοντας ότι ένας πολίτης , ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά,  πέθανε τελικά στο νοσοκομείο.

Μια δήλωση Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη αργότερα την Τετάρτη είπε ότι ένας δεύτερος πολίτης   υπέκυψε τελικά στα τραύματα του .

«Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε  από τη Συρία χτύπησε το τζαμί του Calik κατά τις βραδινές προσευχές», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Εν τω μεταξύ, ένας άλλος πύραυλος έπληξε ένα σπίτι, όπου πέντε άνθρωποι, επηρεάστηκαν από τον καπνό και πήγαν στο νοσοκομείο, πρόσθεσε.

Τα στρατεύματα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που σταθμεύουν στα σύνορα, αντέδρασαν  στην επίθεση, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.

https://www.youtube.com/embed/eJ3LuuA8ZwM

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR