World

Εμφύλιος στο AKP - Στα… μαχαίρια Ρ. Τ. Ερντογάν και Αμπντουλάχ Γκιουλ - Θα τον τελειώσει ο «σουλτάνος»;

Ούτε ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ ο οποίος… ιδιωτεύει, γλίτωσε τα σφοδρά πυρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον «επιτίμησε» επειδή τόλμησε να εκφέρει μια διαφορετική άποψη από όσα θεωρεί σωστά ο «αλάθητος» ηγέτης της Τουρκίας.

Το «έγκλημα» του Γκιουλ ήταν ότι διαφώνησε με την πρόβλεψη ενός άρθρου σε διάταγμα στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, επειδή προέβλεπε ασυλία για πολίτες που λαμβάνουν μέρος στην κατάπνιξη πραξικοπήματος και τρομοκρατικών περιστατικών.

Δε χρειάζεται να αναφερθεί πόσο «χαλαρός» είναι ο ορισμός περί τρομοκρατίας του Ερντογάν και πόσο προσαρμοσμένος στις «ειδικές ανάγκες» του καθεστώτος του. Επίσης, η εκ προοιμίου ασυλία, ανοίγει την πόρτα για ανεξέλεγκτη βία σε περίπτωση επανάληψης των συμβάντων της 15ης Ιουλίου 2016.

Τι το ήθελε ο Γκιουλ να διαφωνήσει; «Σκουπίδι» τον έκανε ο Ερντογάν! «Ντροπή σου» του είπε! «Δεν είμαστε φίλοι για έναν κοινό σκοπό;»… για να προσθέσει, «επιβιβάστηκες στο πλοίο του Κεμάλ;», εννοώντας τον Κιλιτσντάρογλου του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).

Ξέχασε βέβαια ότι ο ίδιος παραμένει «στα πράγματα» έχοντας «καθαρίσει» με συνοπτικές διαδικασίες όσους θεωρούσε απειλή, ενώ ο Γκιουλ έχει αποσυρθεί, περιμένοντας να τελειώσει η «βασιλεία» Ερντογάν, κάτι το οποίο μάλλον δεν θα γίνει με τν συνήθη δημοκρατικό τρόπο.

Ωστόσο, διατυπώνεται η υποψία στην Τουρκία, ότι ίσως πραγματικός στόχος της επίθεσης Ερντογάν δεν ήταν ο Γκιουλ, αλλά ο Μπουλέντ Αρίντς, εκ των ιδρυτών επίσης του AKP, για τον οποίο ακούγεται ότι δεν είναι τόσο αρνητική η στάση του απέναντι στον Γκιουλέν, καθώς και άλλων πολλών…

defencepoint.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR