Greek-Turkish Relations

Πορεία κατά του Ερντογάν στην Αθήνα

Πορεία από το Προπύλαια ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν και υπέρ των δικαιωμάτων των Κούρδων και Τούρκων πολιτικών κρατουμένων, πραγματοποιούν οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κόμματα της Αριστεράς. 

Οι διαδηλωτές ζητούν την απελευθέρωση των 9 Τούρκων συλληφθέντων και φωνάζουν συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και του εθνικισμού.

«Αλλαγές συνόρων, εθνικισμοί, με αίμα τους πληρώνουν οι λαοί -Στα σχέδια πολέμου των ιμπεριαλιστών φραγμό θα βάλει η πάλη των λαών», είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούγονται.

Η πορεία προχώρησε μέχρι το ύψος της οδού Κολοκοτρώνη, όμως το αστυνομικό μπλόκο σε εκείνο το σημείο, την ανάγκασε να κάνει στροφή 180 μοιρών, με νέα κατεύθυνση πλέον προς τα Προπύλαια.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν που απεύθυνε κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία, ζητά μεταξύ άλλων «λευτεριά στους 9 συλληφθέντες Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες και σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους της Αριστεράς στην Τουρκία» και να «καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες Ε.Ε. - Τουρκίας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν οι εξής πολιτικές οργανώσεις, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες: ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση – Δίκτυο Σπάρτακος, ΔΕΑ, ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΕΔ, Κομμουνιστική Ανανέωση, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα, Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, ΝΑΡ, ΟΚΔΕ, και ΣΕΚ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR