World

Πυρηνικά όπλα κατά του ΝΑΤΟ και των χωρών της Α.Μεσογείου από ένα αδίστακτο ηγέτη όπως ο Ερντογάν...

Τουρκία + ρωσικής κατασκευής πυρηνικά εργοστάσια = πυρηνικά όπλα κατά του ΝΑΤΟ και των χωρών της Α.Μεσογείου ( συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος και των Βαλκανίων).

Αυτό είναι το συμπέρασμα έγκυρου αμερικανικού ινστιτούτου με σαφή πρόσβαση στους "δαιδαλώδεις" υπόγειους διαδρόμους του Πενταγώνου όπου συζητείται, το "μέλλον" χωρών, ηγετών κά.  

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τότε που έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός είχε βάλει σκοπό να αποκτήσει η χώρα του πυρηνικά όπλα για να μπορεί να αποτελέσει μεγάλη περιφερειακή δύναμη και για αυτό θα έκανε τα πάντα .

Αρωγό σε αυτό του το σχέδιο ο Ερντογάν βρήκε τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν.

Σκοπός η κατασκευή πυρηνικών εργοστασίων με πρόσχημα την παραγωγή ενέργειας αναφέρει το αμερικανικό ινστιτούτο Gatestone Institute, προειδοποιώντας σαφώς για τις προθέσεις των ΗΠΑ στο θέμα αυτό.

https://youtu.be/6phvYUQ1K0Q?t=34

Οι συναντήσεις Πούτιν –Ερντογάν επικεντρώνονται αποκλειστικά το τελευταίο διάστημα, στην πυρηνική συνεργασία με προεκτάσεις στην απόκτηση «πυρηνικών όπλων» .

Η Ρωσική ROSATOM έχει ήδη επικυρώσει την συνεργασία της με το Ιράν, την Ιορδανία και την Σαουδική Αραβία, μεταξύ άλλων. Η Τουρκία είναι απλώς η τελευταία που θα επωφεληθεί από αυτήν και μαζί  με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, σχηματίζουν ένα αντιαμερικανικό συνασπισμό που απειλεί ανοιχτά να καταστρέψει την Αμερική, με ρωσική «πυρηνική βοήθεια» για την απόκτηση επιρροής στην  Μέση Ανατολή και την Α. Μεσόγειο, συνεχίζει το  αμερικανικό ινστιτούτο  .

Η Δύση ( ΗΠΑ-ΕΕ –ΝΑΤΟ) και οι ηγέτες της σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς , παρόλο που η  Τουρκία έχει υπογράψει την  συνθήκη μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων (NPT), λόγω των νέο-οθωμανικών σχεδίων του Ερντογάν .

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στα χέρια ενός καταπιεστικού ισλαμιστικού αυταρχικού ηγέτη όπως ο Τούρκος πρόεδρος,  θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εργοστάσια πυρηνικών όπλων με πολύ μικρή προσπάθεια, τονίζει το ινστιτούτο.

Η ανακοίνωση της Τουρκίας το καλοκαίρι ότι είχε υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία (Rosatom) και σύντομα θα ξεκινούσε  η κατασκευή τριών πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στο εγγύς μέλλον, αποτέλεσε την κύρια  αιτία ανησυχίας στην δύση και στις μυστικές υπηρεσίες .

Η συμφωνία ύψους 20 δις δολαρίων με χρονικό ορίζοντα το 2023, με τα  εγκαίνια του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία, φέρεται να  έχει πυροδοτήσει νέες υπόγειες εξελίξεις στο παρασκήνιο μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Η ROSATOM εργάζεται  επί σειρά ετών  με το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, δύο χώρες που ανοιχτά απειλούν να καταστρέψουν την Αμερική , θέλοντας να φέρει χρήμα στα ρωσικά ταμεία ως μια  πηγή απεγνωσμένων αναγκαίων  εσόδων για μια χώρα  που πλήττεται από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν .

Όπως και το Ιράν, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το εκκολαπτόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα είναι μόνο για ειρηνικούς  σκοπούς.

Το  ενδιαφέρον της Άγκυρας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960, όταν πραγματοποιήθηκε μια μελέτη σχετικά με τη σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός πυρηνικού σταθμού 300-400 μεγαβάτ, τρεις δεκαετίες πριν από την άνοδο του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία .

Οι κρατικοί ελεγχόμενοι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής είναι πεπαλαιωμένοι και  καμία δημόσια επιχείρηση στην Τουρκία δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε αυτούς.

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι η Άγκυρα δεν είναι σήμερα σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, οι φιλοδοξίες της Άγκυρας αφορούν σαφώς στην απόκτηση πυρηνικού υλικού για την κατασκευή πυρηνικών κεφαλών σε πυραύλους που κατασκευάζει η τουρκική αμυντική βιομηχανία σε συνεργασία  με το Ιράν, το Πακιστάν και την Κίνα   .

Η ολοένα όμως  μεγαλύτερη ριζοσπαστικοποίηση του  καθεστώτος Ερντογάν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που δημιουργήθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 να φυλακίσει χιλιάδες δικαστές, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς , στρατιωτικούς  και οποιονδήποτε άλλο είχε  υπόνοια ότι  επικρίνουν το κυβερνών κόμμα και την πολιτική του , έχει προκαλέσει φρενίτιδα σε ΝΑΤΟ -ΗΠΑ , διότι  δεν είναι μυστικό πλέον ότι η Άγκυρα διαθέτει ηγεμονικές φιλοδοξίες σε μια ήδη ευμετάβλητη περιοχή.

Οι πυρηνικοί αντιδραστήρες στα χέρια ενός καταπιεστικού ισλαμιστικού αυταρχικού όπως ο Ερντογάν θα μετατραπούν σίγουρα σε εργοστάσια όπλων και αυτό το ενδεχόμενο θα έχει καταστροφικές προεκτάσεις στην Α.Μεσόγειο, τονίζουν Αμερικανοί ειδικοί.

Για αυτό  θα πρέπει να ληφθεί  υπόψη από τα δυτικά κέντρα εξουσίας το σενάριο αντιμετώπισης αυτών των τουρκικών   ηγεμονικών σχεδίων  , καταλήγει το ινστιτούτο, προδικάζοντας το μέλλον του Σουλτάνου Ερντογάν και των  πυρηνικών του  φιλοδοξιών  .

Η  Τουρκία που προχωρά στην κατασκευή πυρηνικών σταθμών στο έδαφός της  επί της ουσίας θα ζητήσει από το Πακιστάν την απαραίτητη  τεχνογνωσία για την κατασκευή των δικών της πυρηνικών όπλων.

Σημειώνεται ότι μέσω του σουνιτικού δόγματος η Τουρκία επιχειρεί να ελέγξει και τους Πακιστανούς μετανάστες διαβιούντες στην Ελλάδα προς όφελός της. Άλλωστε το κλίμα της συνεργασίας υπάρχει και σε κρατικό επίπεδο.

Μια πυρηνική Τουρκία δεν θα είναι εφιάλτης  μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την Ευρώπη και φυσικά τις ΗΠΑ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR