World

Ανακατατάξεις την τελευταία στιγμή: Κομβόι του ρωσικού στρατού εισέρχεται ξανά στην πόλη Αφρίν - Δείτε βίντεο

Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι τώρα το μεσημέρι Κυριακής, νέες  ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέρχονται στις κουρδικές περιοχές στην Β.Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Αφρίν.

Υπάρχουν μάλιστα και πλάνα από την άφιξη της αυτοκινητοπομπής των ρωσικών στρατευμάτων στο κουρδικό  καντόνι της Αφρίν  που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας επαρχία του Χαλεπίου.

Η πόλη δεν  απέχει σχεδόν καθόλου από τα σύνορα Συρίας και Τουρκίας , στα οποία   τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν συχνές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων πολιτοφυλάκων .

Όπως φαίνεται και  στο βίντεο που γυρίστηκε από τους κατοίκους της περιοχής, μια αυτοκινητοπομπή της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, κατά πάσα πιθανότητα κινείται προ το Κέντρο για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών  στην εν λόγω περιοχή.

Ως μέρος της φάλαγγας βλέπουμε θωρακισμένα αυτοκίνητα «Τίγρης» και «Typhoon», και 2 στρατιωτικά  φορτηγά τύπου  KAMAZ.

Λόγω της προχωρημένης ώρας , δημοσιογράφοι  δεν μπόρεσαν  να λάβουν  σχόλιο από το Κέντρο για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών .

Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν πολλά μηνύματα και δημοσιεύσεις τις τελευταίες ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αναφέρουν ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να ξεκινήσει  επίθεση στις κουρδικές περιοχές στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Για να γίνει αυτό στα σύνορα ( Συρίας-Τουρκίας) έχουν αναπτυχθεί σημαντικές δυνάμεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, τεθωρακισμένα οχήματα και αυτοκινούμενο  πυροβολικό.

Ταυτόχρονα, στην Άγκυρα τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι η Μόσχα δεν θα εμποδίσει την επικείμενη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στις κουρδικές περιοχές .

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής , επικαλούμενες στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ότι η ρωσική διοίκηση στη Συρία, και οι διοικητές των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας , ( Μονάδες Λαϊκής Προστασίας) και (YPG) έχουν καταλήξει σε συμφωνία, για αυτό και οι  ρωσικές στρατιωτικές θέσεις ενισχύθηκαν και πάλι  κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η συμφωνία αυτή είχε ως στόχο να αποτρέψει την επίθεση τουρκικού στρατού στις θέσεις των Κούρδων του  YPG  στην περιοχή.

Σε αυτό το σημείο δεν είναι γνωστό τι αναφέρουν οι  συμφωνίες αυτές και τι θα ισχύσει .

Έλληνες αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι «κλίμα» ανάμεσα σε Τουρκία  και Ρωσία μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια πυραύλων S-400, και λόγω της τουρκικής αδυναμίας πληρωμής , και αρνητικής απάντησης στην  χορήγηση δανείου από την Μόσχα,  έχει προκαλέσει «ρήγμα» στις σχέσεις Πούτιν και Ερντογάν , διότι για αυτό μιλάμε.

Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ γεγονός που σηματοδοτεί πρώτον την μετωπική σύγκρουση Τουρκίας-ΗΠΑ η οποία πλέον πρέπει να θεωρείται μη αναστρέψιμη και δεύτερον, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Κουρδιστάν!

Πλέον πρέπει να κοιτάμε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις της Άγκυρας γιατί θα προσπαθήσει να «ρεφάρει». Μια Τουρκία και ένας Ερντογάν σε απελπιστική κατάσταση είναι ικανός για όλα. 

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency), αντιστράτηγος των Πεζοναυτών, Vincent Stewart, ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας (Senate Armed Services Committee), παραδέχτηκε ότι η κουρδική ανεξαρτησία έχει δρομολογηθεί και ότι το ζήτημα δεν είναι «αν» θα επιτευχθεί, αλλά «πότε» θα γίνει αυτό, δεδομένων των συνθηκών.

Το κράτος του Κουρδιστάν θα πάρει πολύ σύντομα «σάρκα και οστά» με την αρωγή τόσο των Αμερικανών , όσο και των Ρώσων , και σίγουρα μετά από την εξέλιξη αυτή, οι νέο-οθωμανοί θα στρέψουν την προσοχή τους ολοκληρωτικά στο Αιγαίο , στο οποίο θα επιχειρήσουν να ρεφάρουν  την χασούρα που είχαν στο συριακό μέτωπο.

  

Αντί, λοιπόν, οι πολιτικές ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία να  καλοπιάνουν τον Σουλτάνο επιστρέφοντας απελπισμένους Τούρκους πολίτες πίσω με ανάρμοστο τρόπο  , δείχνοντας  την αδυναμία τους, είναι καλύτερο να ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Όλοι οι ηγέτες  που έχουν  παρόμοια  διανοητική και ψυχική κατάσταση  με τον Ταγίπ Ερντογάν, είναι μεν απρόβλεπτοι, αλλά όταν βρουν αντίσταση καθίστανται αυτόματα υποχωρητικοί.

Οι αρμόδιοι στην Αθήνα και τη Λευκωσία δεν χρειάζεται να  ρίχνουν νερό στο μύλο του Προέδρου της Τουρκίας. Έχουν μόνο υποχρέωση να προστατέψουν την  Ελλάδα και την Κύπρο  όπως κάνουν τουλάχιστον οι Κούρδοι για τα δικά τους συμφέροντα .

https://youtu.be/KqM1XM4Dxzc?t=1

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR