Greek-Turkish Relations

Ειρωνία ή Οθωμανική Αυτοκρατορία; Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Φενέρ στέφθηκε πρωταθλήτρια, χάρη σε έναν Έλληνα και έναν Σέρβο» - Τί του απάντησε ο Π.Παυλόπουλος - Ερωτηματικό η ενέργεια του Σλούκα

Ειρωνεία κανονικότητα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό του Final Four .Η μπηχτή του Παυλόπουλου που τον «έστησε» στον τοίχο. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Κώστας Σλούκας, καθώς ενώ π.χ. ο Σέρβος Κάλινιτς στην τελετή απονομής είχε στους ώμους του τη σερβική σημαία, ο ίδιος ξέχασε την ελληνική σημαία στο σπίτι του.

Τη νίκη της Φενέρμπαχτσε στον τελικό της φετινής ευρωλίγκας, χρησιμοποίησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καταδείξει τη συνεργασία των χωρών της περιοχής, μιλώντας στη σύνοδο του ΟΣΕΠ που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβις και δυο παίκτες "κλειδιά" (Μπογκντάνοβιτς και Κάλινιτς) είναι Σέρβοι. Και τότε, γύρισε απευθυνόμενος στον Προκόπη Παυλόπουλο για να πει στον Έλληνα πρόεδρο: «Μην ανησυχείς αγαπητέ μου φίλε, είναι και ο Κώστας Σλούκας. Που είναι Έλληνας και είναι και Φενέρμπαχτέ», είπε ο Ερντογάν και φυσικά δήλωσε περήφανος για την επιτυχία της τουρκικής ομάδας και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, ενδεικτικό στοιχείο της συνεργασίας των χωρών της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και του Εύξεινου Ποντου είναι ότι η τουρκική Φενέρ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ, χάρη στον Σέρβο προπονητή Ζέλκο Ομπράντοβιτς και ηγέτη τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, Κώστα Σλούκα.

Τί απάντησε ο Π.Παυλόπουλος

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε στον Ερντογάν πως περιμένε ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτούσε το βαρύτιμο τρόπο, με τον Τούρκο πρόεδρο να του απαντά ότι η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη. Τότε, ο κ. Παυλόπουλος του είπε πως περίμενε να τον δεί στο γήπεδο αλλά ο Ερντογάν υποστήριξε ότι δεν προλάβαινε γιατί βρισκόταν στην Άκγυρα, όπου έγινε το συνέδριο του AKP για να... επιστρέψει στην ηγεσία του μετά από τρία χρόνια.

Ερντογάν: Οφείλουμε πολλά στη Μαύρη θάλασσα

Σήμερα κάνουμε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Σας συγχαίρουμε αγαπητοί μας φίλοι για την ίδρυση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), τόνισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη σύνοδο του ΟΣΕΠ, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Κατάγομαι από την πόλη Ρίζε και επιτρέψτε μου να είμαι μαζί σας ως συμπατριώτης σας. Από αυτή την άποψη, ο ΟΣΕΠ αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα, έχει διαφορετική σημασία. Κάθε ένα από τα κράτη μέλη έχει διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες, πολιτική κατανόηση και οικονομικό επίπεδο.

Ωστόσο, όλοι μας θα έλεγα, συγκλίνουμε σε έναν κοινό παρονομαστή, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η οποία αποτελεί την πύλη εισόδου στην ίδια αγορά, σημείωσε ο κ. Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: Χρωστάμε πολλά στη Μαύρη θάλασσα. Μαζί, πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για τη Μαύρη Θάλασσα, η οποία μας δίνει πάντα πολύ περισσότερα απ΄όσα μάς παίρνει. Η συνεργασία αυτή, επίσης, ενισχύει την αλληλεγγύη μας στο μέλλον, τόνισε ο κ. Ερντογάν, για να προσθέσει πως η ενίσχυση της ομάδας εργασίας του Οργανισμού είναι πολύ σημαντική από την άποψη αυτή.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR