File

Ο Α.Τσίπρας ποντάρει στα «κουτσά άλογα» της ΕΕ και οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ποντάρει στους «λάθος ανθρώπους» ή όπως λέει και ο λαός, στα «κουτσά άλογα» προκειμένου να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση. Και όσο συμβαίνει αυτό τόσο ο χρόνος των εκλογών θα πλησιάζει και μαζί το τέλος της διακυβέρνησης του.

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών στη Λισαβόνα και το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί στην υπογραφείσα διακήρυξη οι χώρες που συμμετείχαν ζητούν έγκαιρο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στη βάση του ευρωπαϊκού κοινοτικού κεκτημένου, με σεβασμό στις συνταγματικές και δημοκρατικές αξίες.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα ανέφεραν πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε στο περιθώριο της Συνόδου συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο κατά την οποία ο Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα, την θέση της Γαλλίας ότι δεν μπορεί να γίνει προληπτική νομοθέτηση μέτρων από την Ελλάδα.

Σίγουρα αυτά τα δύο σημεία είναι θετικά για την Ελλάδα. Αλλά και; Ποιο το όφελος για τη χώρα μας; Τη διακήρυξη την υπέγραψαν χώρες που βρίσκονται επίσης σε μνημόνιο ή υπό την επιτήρηση των Βρυξελλών κατ' εντολή του Βερολίνου. Η δε Γαλλία έχει επίσης εκφραστεί υπέρ της Ελλάδας λέγοντας ακριβώς το ίδιο. Ότι δηλαδή δεν μπορούν να νομοθετηθούν προκαταβολικά μέτρα.

Όσο για τον κ. Ολάντ ότι και να λέει είναι πλέον ένας απερχόμενος Πρόεδρος. Δεν έχουν σημασία τα λεγόμενα του. Δεν είχαν σημασία όταν διαδέχθηκε στην Προεδρία τον Νικολά Σαρκοζί θα έχουν τώρα απέναντι στη Γερμανία που είναι ακόμη πιο ισχυρή; (που κατάντησε η Γαλλία να έχει «ηγέτες» τον Σαρκοζί και τον Ολάντ).

Ο κ. Σόιμπλε με την παρέα του είναι όμως αυτός που αποφασίζει τι θα γίνει και πώς θα γίνει. Δεν έχει λοιπόν ουσία να γίνονται Μεσογειακές Σύνοδοι και να λαμβάνονται αποφάσεις όταν αυτές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα τις γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Έχει αποδειχθεί πολλάκις πώς το Βερολίνο τα είχε βρει με το ΔΝΤ και ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε σε βάρος της Ελλάδας και των πολιτών της, όπως και συνεχίζουν να το κάνουν. Θα έπρεπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας να αλλάξει ρότα, να «παίξει» με ισχυρούς παίχτες που μπορούν να επηρεάσουν τις καταστάσεις υπέρ της χώρας και να κάνει συμμαχίες. Αλλά...

Ακόμη και τώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το Brexit, και αυτό που σημαίνει για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά ούτε και την εκλογή Τράμπ, όπως κάνει ο Ρ.Τ. Ερντογάν καταφέροντας με μεγάλη μαεστρία να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας του.

Αναμένει μήπως και η Ουάσιγκτον τελικώς επιβάλει την δική την πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντί της Γερμανίας ως εκφραστή της παγκοσμιοποίησης ή μήπως και διαλυθεί η Ευρωζώνη και δικαιωθεί και εκείνος που λέει ότι η πολιτική λιτότητας είναι αδιέξοδη. Μόνο που αυτό οι Έλληνες το ακούν τώρα 7 χρόνια και δεν έχουν άλλες αντοχές και ανοχές.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του οδεύει πώς την υπογραφή ενός 4ου μνημονίου ή προς εκλογές και μάλιστα σύντομα αν δεν κλείσει η αξιολόγηση. Και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή. Και δεν μιλάμε για τις δημοσκοπήσεις, αλλά για το κράξιμο που τρώνε υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Από εκεί και μετά (σ.σ. εννοούμε τις εκλογές) ο Θεός να βάλει το χέρι του για το τι μας περιμένει...

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR