World

Οι μέρες και οι ώρες του είναι μετρημένες- Επίθεση κατά μέτωπο από τον Ερντογάν σε δύση και ΗΠΑ: «Κανείς δεν πρέπει να παρεμβαίνει στον τρόπο ζωής των άλλων»

Σαφής περιεκτικός και προπάντων οργισμένος ήταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι , «κανείς δεν πρέπει να αναγκάζει το άλλον να έχει  το ίδιο είδος  τρόπο ζωής με εκείνον », κοιτώντας στα μάτια τις ΗΠΑ και φυσικά την ΕΕ .

«Ακριβώς όπως είναι λάθος για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανεχθούν το κάλεσμα για ισλαμική προσευχή και νa τρέξουν στον Ιμάμη , έτσι  είναι λάθος να χρησιμοποιούμε  βία εναντίον όσων δεν προσεύχονται. Ακριβώς όπως εμείς δεν συμφωνούμε  με την κατάσταση που υπήρχε με τις  κόρες μας, οι οποίες πριν δεν είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν σε πανεπιστήμια  λόγω της μαντίλας τους, σήμερα θα δείξουμε την ίδια στάση, αν  υπάρξει δράση από την αντίθετη πλευρά», δήλωσε ο Ερντογάν κατά την 33η συνάντησή του με τους τοπικούς αρχηγούς των  γειτονιών κατά το οθωμανικό πρότυπο  (μουχτάρηδες) στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Δήλωσε επίσης ότι ήταν «κατά της καταπίεσης των μειονοτικών πληθυσμιακών ομάδων, διότι δεν είναι σωστό η πλειοψηφία να καταπιέζει την μειονότητα».

«Έχω περάσει τη ζωή μου πολεμώντας ενάντια σε όσους ήθελαν να μετατρέψουν  την Τουρκία σε μια χώρα όπου η μία ομάδα θα προσπαθεί να κυριαρχήσει πάνω σε άλλες », δήλωσε ο Ερντογάν.  «Κανείς, ούτε στον κόσμο ή στη χώρα μας, δεν θα πρέπει να μας  υποχρεώνει να έχουμε  τον  ίδιο τρόπο ζωής», πρόσθεσε ο Τούρκος Σουλτάνος .

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε  επίσης στα διάφορα σχόλια που έγιναν σχετικά με  εικόνες και  δηλώσεις ότι ο ίδιος δεν εγκρίνει  την «ατομική ελευθερία της έκφρασης».

«Εγώ ποτέ δεν κατέφυγα σε έναν τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παρέμβαση στο τρόπο ζωής άλλων  ανθρώπων χρησιμοποιώντας τη δημόσια θέση που εκπροσωπώ», δήλωσε ο Ερντογάν.

Στην ίδια ομιλία ο ίδιος επίσης έθιξε τον εν εξελίξει πόλεμο της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η περιφερειακή πολιτική της χώρας του  αποσκοπεί  στην εγγύηση της ασφάλειας και  δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «παρέμβαση  στις εσωτερικές υποθέσεις ενός άλλου κράτους».

Με λίγα λόγια όμως,  ο Τούρκος πρόεδρο έχει χάσει εντελώς την επαφή με την πραγματικότητα και θεωρεί ότι επιτελεί θεάρεστο έργο στην Τουρκία έχοντας φυλακίσει στα σκοτεινά μπουντρούμια  100 χιλιάδες  συμπατριώτες του.

Το «μήνυμα» όμως ήταν για άλλους στο εξωτερικό και ειδικά για  ΗΠΑ  και ΕΕ για τις δυνατές φωνές τους περί έλλειψη «δημοκρατίας» στην άκρως φασιστική ισλαμικού τύπου  δημοκρατία που έχει επιβάλει ο Σουλτάνος στην χώρα του.

Οι μέρες και οι ώρες του είναι μετρημένες και λιγοστεύουν ..αυτό είναι είναι ηλίου φαεινότερον.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR