File

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Β. Πούτιν κατά την αναγγελία της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη - Έκανε άνω-κάτω το γραφείο του και έβγαλε πιστόλι πυροβολώντας στον αέρα - Έξαλλος με Ερντογάν που δεν του απαντούσε στις κλήσεις του

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Β. Πούτιν κατά την στιγμή της αναγγελίας της δολοφονίας του ρώσου πρέσβη Andrey Karlov στην Τουρκία.

Όπως αναφέρουν έγκυρα ρωσικά και αραβικά ΜΜΕ, όταν ο ΥΠΕΞ της Ρωσία Σ. Λαβρόφ παρέδωσε στον Β. Πούτιν το έγγραφο με την επίθεση και τον θάνατο του πρέσβη, ο Πρόεδρος έσκισε το έγγραφο, έσπασε ότι υπήρχε μπροστά του από γυαλί, κατέστρεψε κάποια έπιπλα, ενώ όπως αναφέρουν γλαφυρά τα ΜΜΕ που προβαίνουν σε αυτή την αποκάλυψη, ο Β. Πούτιν σε μία στιγμή άρχισε να πηγαίνει πάνω-κάτω, ενώ λόγω της έντασης τράβηξε το προσωπικό του όπλο, άνοιξε το παράθυρο και πυροβόλησε ψηλά στον αέρα.

Ο εκνευρισμός του Β. Πούτιν δεν πήγαζε μόνο για τον χαμό του Ρώσου πρέσβη, αλλά και λόγω του Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόδερος καλούσε επί τριάντα λεπτά τον Τούρκο Πρόεδρο, με τον Ερντογάν να αγνοεί επιδεικτικά τις κλήσεις του Β. Πούτιν.

Αμέσως μετά, ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή να απογειωθούν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη, με ειδικό κλιμάκιο για να ερευνήσουν τα αίτια της δολοφονίας.

Λίγο αργότερα έδωσε την εντολή για τα μαχητικά που βρίσκονται στην Συρία, να αρχίσουν τους βομβαρδισμούς στις πόλεις Raqqa και τη Deir al-Zour, με σκοπό να αφανίσουν τους τζιχαντιστές. Οι αεροπορικές επιδρομές θα ξεκινήσουν σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα.

Ο Ρώσος ηγέτης αμέσως μετά απευθύνθηκε στο ρωσικό λαό, σε συνάντηση που είχε με στενούς συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Όπως είπε, η απάντηση στη δολοφονία θα είναι αμείλικτη και ο πόλεμος στη Συρία αναμένεται να κλιμακωθεί, έπειτα από ένα τέτοιο γεγονός. «Η δολοφονία αποτελεί πρόκληση με στόχο να υπονομεύσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία» τόνισε χαρκατηριστικά.

«Η μόνη απάντηση σε αυτή τη δολοφονία είναι να κλιμακώσουμε τις προσπάθειές μας και οι εγκληματίες θα νιώσουν την οργή μας». Πρέπει να ξέρουμε ποιος οργάνωσε τη δολοφονία και ποιος έδωσε εντολές στο δολοφόνο» συμπλήρωσε.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR