World

Εσπευσμένα ρωσική αποστολή των μυστικών υπηρεσιών ταξιδεύει στην Άγκυρα για να εξετάσει τα στοιχεία και να παραλάβει το σώμα του πρέσβη

Ρωσική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αξιωματούχους  ασφάλειας της FSB,  εισαγγελέων και ειδικών  εμπειρογνωμόνων αναμένεται να αφιχθεί στην Άγκυρα σήμερα στις 20 Δεκεμβρίου  για να εξετάσει τα στοιχεία της  δολοφονίας του Ρώσου Πρέσβη  Αντρέι Καρλώφ , αλλά και να μεταφέρει το σώμα του πίσω στην Μόσχα. Aυτό θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης προς την Τουρκία.

Το ρωσικό αεροσκάφος  αναμένεται να επιστρέψει στην Μόσχα  από το αεροδρόμιο Εσεμπόγκα στην Άγκυρα σήμερα το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Μια τελετή έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσουν οι Τούρκοι τον Ρώσο Πρέσβη.

Αμέσως μετά το τραγικό συμβάν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά για λογαριασμό του τουρκικού λαού και να του προτείνει την αποστολή του σώματος του Πρέσβη να υλοποιηθεί με τουρκικό αεροσκάφος.

n_107525_1

Ο Πούτιν αρνήθηκε την προσφορά, λέγοντας ότι η Ρωσία θα στείλει τη δική της  ομάδα «να διερευνήσει τα πραγματικά κίνητρα»  πίσω από τη δολοφονία του πρεσβευτή στη Ρωσία και να πάρει το σώμα του εκλιπόντος.

Αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η άφιξη των Ρώσων ειδικών  στην Άγκυρα προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού το περιστατικό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2016,  το σώμα του Ρώσου Πρέσβη εξετάσθηκε από το  ιατροδικαστικό  ινστιτούτο στην Άγκυρα, ενώ η τουρκική αστυνομία έχει λάβει  δρακόντεια μέτρα  ασφαλείας μπροστά από την Ρωσική Πρεσβεία στην Άγκυρα και τις άλλες ρωσικές διπλωματικές αποστολές σε όλη την Τουρκία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει βάσιμες υποψίες ότι ο Ερντογάν δεν ελέγχει την χώρα του στο βαθμό που νόμιζε ότι αυτό είναι  εφικτό, και αυτό είναι κάτι που θα επηρεάσει σίγουρα τις σχέσεις των δύο χωρών από εδώ και στο εξής.

Επίσης η σύλληψη Τούρκων μελών των μυστικών υπηρεσιών στο Xαλέπι απο Σύρους κομάντος πριν μερικές ημέρες  τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η λογική της προσέγγισης "'αυτής " της Τουρκίας ήταν  ένα μεγάλο και τραγικό λάθος.

Ο Κάρλωφ  πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από έναν Τούρκο αστυνομικό  που είχε  στην κατοχή του  επίσημη αστυνομική ταυτότητα αργά  χθες το απόγευμα στο κέντρο της Άγκυρας.

Ο δολοφόνος, που αναγνωρίστηκε ως Μεβλούτ Μέρτ Αλτιντας , σκοτώθηκε επιτόπου από την τουρκική αστυνομία.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR