File

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις συνοδεύουν τους ισλαμιστές έξω από το Χαλέπι (βίντεο)

Ρωσικές ειδικές δυνάμεις (Spetsnaz) εκκενώνουν το Χαλέπι.Συνοδεύουν τους ισλαμιστές έξω από την πόλη κατόπιν εντολών του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε προηγουμένως από την πλευρά του ότι φάλαγγα που μεταφέρει ασθενείς αναχωρεί από το ανατολικό Χαλέπι.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι συριακές Αρχές θα εγγυηθούν την ασφάλεια των ισλαμιστών και των οικογενειών τους που θα κατευθυνθούν προς το Ιντλιμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί ιπτάμενες μη επανδρωμένες συσκευές (drones) για να ελέγξει τη μεταφορά των ισλαμιστών και των οικογενειών τους με 20 λεωφορεία, τα οποία συνεδεύονται από 10 ασθενοφόρα και θα κινηθούν μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Η ισλαμιστική συριακή οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ ανακοίνωσε την επίτευξη σήμερα συμφωνίας για την απομάκρυνση των αμάχων και των ισλαμιστών από τον θύλακα του Χαλεπίου, αφού οι διαπραγματευτές ξεπέρασαν τις αντιρρήσεις του Ιράν και των σιιτικών πολιτοφυλακών που επεδίωκαν να εμποδίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας.

«Υπήρξαν ιρανικές προσπάθειες για την εκμετάλλευση της κατάστασης στο Χαλέπι και την παρεμπόδιση της απομάκρυνσης του λαού μας από τον πολιορκημένο Χαλέπι, αλλά τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία παρά την ιρανική αδιαλλαξία».

Οι ισλαμιστές διευκρίνισαν ότι η Τουρκία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην άσκηση πίεσης επί της Δαμασκού ώστε να εφαρμόσει τη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να πιέσουν για την εφαρμογή της συμφωνίας εκκένωσης του Χαλεπίου.

https://www.youtube.com/watch?v=gNRbOkD-Apg

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR