World

Der Spiegel: Η ΕΕ ενισχύει τον έλεγχο των βορείων συνόρων της Ελλάδας και με την Αλβανία

Ο φόβος της διάρρηξης της συμφωνίας της ΕΕ  με την Τουρκία, φέρνει την FRONTEX  και στα  ελληνοαλβανικά σύνορα ενόψει μεγάλου κύματος προσφύγων από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Το γερμανικό περιοδικό  «Der Spiegel», αναφέρει  ότι οι Βρυξέλλες αποστέλλουν πρόσθετο προσωπικό από την συνοριακή υπηρεσία προστασίας (Frontex), εκτός από τα σύνορα της Ελλάδος με την ΠΓΔΜ και σε αυτά με την Αλβανία, διότι φοβούνται την διασπορά και προς αυτήν την κατεύθυνση .

Η δράση αυτή αφορά  άμεση απόφαση της ΕΕ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν , κατά τις οποίες προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να ανοίξει τα σύνορα και να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με πρόσφυγες , απορρίπτοντας την συμφωνία με την Ένωση για το ίδιο θέμα .

19033558_303

Για την εφαρμογή της συμφωνίας, σε αντάλλαγμα η Άγκυρα απαιτεί την κατάργηση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες και την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, μια προσπάθεια η οποία απέτυχε μετά το πραξικόπημα και τις μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ,  σύμφωνα με αξιωματούχους στις  Βρυξέλλες.

Περίπου 60 άτομα από τον Frontex θα αποσταλούν τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους στα σύνορα με την πΓΔΜ, στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία "Focal Point 2017" και άλλοι τόσοι στα σύνορα Ελλάδος με την Αλβανία .

Οι δυνάμεις της συνοριακής ευρωπαϊκής αστυνομίας θα έχουν έδρα το Κιλκίς , μια πόλη 47 χιλιόμετρα από τα σύνορα ενώ  η υπόλοιπη δύναμη θα ευρίσκεται στην πολύπαθη Ειδομένη , επιφορτισμένη με τον έλεγχο των διαβατηρίων.

Η δεύτερη αποστολή, που ονομάζεται "Ευέλικτη Επιχειρησιακή  Δραστηριότητα", θα έχει  να κάνει  με τον έλεγχο των συνόρων για να μην επιτραπεί η διέλευση των προσφύγων ή μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Παρά το γεγονός ότι η Frontex δεν έχει επιβεβαιώσει  επίσημα αυτή την αποστολή, το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο μυστικές πηγές του, σημειώνει ότι αυτή η υπηρεσία θα επεκταθεί και στα αλβανικά σύνορα.

Εκτός από το σενάριο της διακοπής  της συμφωνίας της ΕΕ με την Τουρκία, σύμφωνα με το "Der Spiegel", αναλύεται και η μείωση των συνοριακών ελέγχων από τις τουρκικές αρχές , γεγονός που θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που θέλουν να πάνε στην Ελλάδα και στην συνέχεια σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

820221

Το Βερολίνο κλείνει όλες τις διόδους   σε όλα τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα, (η Βουλγαρία διαφυλάττει με στρατό τα σύνορα της), σε ΠΓΔΜ και Αλβανία , με σκοπό την πλήρη απαγόρευση της διελεύσεως προσφύγων και μεταναστών στην κεντρική Ευρώπη.

Η Ελλάδα όμως είναι η χώρα που θα σηκώσει το κύριο βάρος της πλημμυρίδας που ετοιμάζεται να μας έρθει από απέναντι, και η οποία θα «πνίξει» στην κυριολεξία τα νησιά μας επιβαρύνοντας στην  συνέχεια και την ηπειρωτική χώρα.

Η λύση στο τέλος  θα είναι αποστολή ελληνικών ναυτικών μονάδων επιφανείας για την απαγόρευση του διάπλου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR