File

Tρομοκρατικός κίνδυνος για το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Τουρκία μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στην Κων/πολη

Σύμφωνα με  εκατοντάδες αναφορές από τον σύνδεσμο Ευρωπαίων αθλητικογράφων, και παραγόντων πολλών ομάδων της Ευρώπης , υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός για την διεξαγωγή πολλών ταξιδιών των ομάδων τους  στην γειτονική Τουρκία μετά τα αιματηρά γεγονότα στην Κων/πολη, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών αγώνων .

Το απονενοημένο περιστατικό από τον Κούρδο βομβιστή αυτοκτονίας έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας, έχει διασπείρει τον πανικό και πολλές  αμφιβολίες στην ευρωπαϊκή αθλητική κοινότητα για το πόσο ασφαλή είναι πλέον η Τουρκία.

Δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό τύπο κάνουν λόγο για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ευρωπαϊκών συλλόγων διαφόρων αθλημάτων,  με τις τουρκικές αρχές για την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών κατά την τέλεση αγώνων όλων των αθλημάτων.

istiklal-gettyimages-516673-large

Από ελληνικής πλευράς ο ολυμπιακός στο πλαίσιο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ θα μεταβεί σε ένα 1,5 μήνα στην Άγκυρα για να δώσει αγώνα με την τουρκική ομάδα Οσμανλίσπορ, και ήδη «ακούγονται» φήμες τόσο για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών όσο και για τις εθνικιστικές κορώνες που εκφράζουν οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας.

Υπενθυμίζουμε ότι με κάθε ευκαιρία οι οπαδοί που γεμίζουν το γήπεδο της τουρκικής ομάδας ακούνε στη διαπασών από τα μεγάφωνα των οθωμανικό ύμνο, εξεγείροντας τις νέο-οθωμανικές ονειρώξεις του προέδρου και πιστού οπαδού του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν.

Επίσης το θέμα της μη έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία,  αποτελεί ένα ακόμη σημείο τριβής ανάμεσα στις δύο χώρες.

Επισημαίνουμε επίσης ότι στα πλαίσια της euroleage του μπάσκετ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μεταβαίνουν για αγώνες στην Κων/πολη και Άγκυρα κάθε τρεις και λίγο λόγω του αγωνιστικού πρωταθλήματος.

Ο τουρκικός τύπος εκφράζοντας τον τρόμο που έχει κυριεύσει τις αρχές της χώρας μη τυχόν και εξαιρεθούν τα τουρκικά γήπεδα από όλες τις διεθνείς οργανώσεις, παρουσιάζει συνέντευξη από έναν ποδοσφαιριστή αρμενικής καταγωγής ο οποίος παίζει στην Μπεσίκτας, και ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι οι επιθέσεις θα μπορούσαν να είχαν συμβεί οπουδήποτε.

n_107241_1

Ο ποδοσφαιριστής Aras Özbiliz εμφανίστηκε ζωντανά σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα μετά την διπλή βομβιστική επίθεση στο γήπεδο της  Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε σε 44 ανθρώπους την ζωή ενώ  τραυματίστηκαν εκατοντάδες και δήλωσε διάφορα «αισιόδοξα».

Ο ίδιος τόνισε ότι «αυτή η επίθεση θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί  στο Ερεβάν. Θα μπορούσε επίσης να συμβεί και στη Μόσχα. Έτσι,  συνέβηκε  και σε σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να μην καταρρεύσει η χώρα από την τρομοκρατία. Είμαι χαρούμενος στην Κωνσταντινούπολη και ζω σε μια όμορφη πόλη», δήλωσε ο Özbiliz, δηλώνοντάς απλά  ευχολόγια στο τρομερό πρόβλημα της τρομοκρατίας στην Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, ο Καναδός  μέσος της Μπεσίκτας  Atiba Hutchinson, διαφώνησε επίσης με τις ερωτήσεις.

«Δεν ξέρω τι βιώνουν οι άνθρωποι στην Τουρκία, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα », είπε ο ίδιος.

Η Άγκυρα, στην οποία θα μεταβεί η ποδοσφαιρική αποστολή του Ολυμπιακού, είναι  η τουρκική πρωτεύουσα, η οποία  έχει επίσης γίνει στόχος πολλές φορές, βαρύτατων τρομοκρατικών επιθέσεων .

Μια επίθεση στην πόλη αυτή τον περασμένο Οκτώβριο σκότωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους, καθιστώντας την...την  πιο θανατηφόρα τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Αυτό που φοβούνται φανερά και κρυφά οι ιθύνοντες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αλλά και οι Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι η πρόκληση θανατηφόρου τρομοκρατικού κτυπήματος σε γήπεδο ποδοσφαίρου, Μπάσκετ και κτλπ( να μην συμβεί ποτέ).

Κάτι τέτοιο θα έσβηνε από τον χάρτη του αθλητισμού στην κυριολεξία την Τουρκία για πολλά  πολλά χρόνια .

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR