File

Mακελειό στην Τουρκία: 38 νεκροί και 166 τραυματίες - Καρέ καρέ η τουρκική σφαγή με τους αστυνομικούς να τρέχουν να σωθούν - Η αρχή του τέλους της Τουρκίας (εικόνες-βίντεο)


Νέο μακελειό με ευρύτατες συνέπειες για την Τουρκία: 38 νεκροί -27 αστυνομικοί και 2 πολίτες- και 166 τραυματίες είναι ο απολογισμός με καλά ενημερωμένες πηγές να κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο νούμερο καθώς το καθεστώς Ερντογάν έχει επιβάλει λογοκρισία.  Οι εικόνες και τα βίντεο είναι αποκαλυπτικά, δείχνουν καρέ καρέ τον διαμελισμό των Τούρκων και τους αστυνομικούς να πυροβολούν στο... πουθενά.

Πρόκειται για μια σφαγή άνευ προηγουμένου. Η Τουρκία πληρώνει και θα πληρώνει την στρατηγική εμπλοκής της στη Συρία και πλέον η αρχή του τέλους έχει ξεκινήσει για τον Ερντογάν... Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την σφαγή αυτή για να εμβαθύνει την εμπλοκή της στη Συρία... Και αυτό ακριβώς θα είναι το μοιραίο λάθος της...

Τη στιγμή που τουρκικές δυνάμεις σφυροκοπούνται εντός και εκτός Τουρκίας, αυτός αποφασίζει να κινηθεί προς κατάληψη της Al-Bab και μετά της Ιεράπολης... Οι επιθέσεις εντός της Τουρκίας, πλέον πρόκειται για καθαρά αντάρτικο αγώνα, αναμένεται να ενισχυθούν εκ νέου.

Σε μια επίθεση που ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας χαρακτήρισε  ως “συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις”, ένα παγιδευμένο φορτηγάκι εξερράγη δίπλα σε κλούβα αστυνομικών (τα αντίστοιχα ΜΑΤ) που ήταν σταθμευμένη δίπλα από το “Vodadone Stadium” της Besiktas, δύο ώρες αφού είχε λήξει ο ποδοσφαιρικός αγώνας που διεξαγόταν εκεί. Την ίδια ώρα ένα βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτούσε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε σε μικρή απόσταση

Οι πυροβολισμοί που ακούγονται σε όλα τα βίντεο που έχουν καταγράψει την έκρηξη, φαίνεται πως προέρχονται από τα όπλα των αστυνομικών οι οποίοι είτε πανικοβλήθηκαν είτε δέχθηκαν πυρά και απάντησαν.

Νωρίτερα, 6 εισαγγελείς διορίστηκαν για να διερευνήσουν το γεγονός της έκρηξης. Και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται στην οικεία στην Κωνσταντινούπολη ενημερώνεται απευθείας από τους υπουργούς για το γεγονός...

Από τις πρώτες εκτιμήσεις του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται πως οι τραυματίες από την διπλή έκρηξη έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας είναι αστυνομικοί.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή. Λίγες ώρες νωρίτερα το γήπεδο ήταν γεμάτο φιλάθλους που παρακολουθούσαν το παιγνίδι της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ, που έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 2-1.

ekrix

 

https://www.youtube.com/watch?v=M2TKzZr1KSw

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR