World

O «Σουλτάνος» τρελάθηκε: «Μας ζηλεύουν, γι΄αυτό μας πολεμούν»

Με την τουρκική λίρα σε ελεύθερη πτώση, την Τουρκία να δέχεται σκληρή κριτική για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον ίδιο να προετοιμάζει το έδαφος για να αποκτήσει υπερξουσίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρήκε τον εχθρό. «Η Δύση τρελαίνεται! Πως η Τουρκία έγινε τόσο δυνατή;», είπε στον κόσμο σε ομιλία του στο Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης μία φτωχή και συντηρητική περιοχή που είναι προπύργιο του κόμματός του.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου το έθνος είδε ότι οτιδήποτε μπορούσε να γίνει οτιδήποτε για να αποτρέψουν την ανάπτυξη της Τουρκίας όπως μία στρατιωτική εξέγερση.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόταση για επαναφορά της θανατικής ποινής η οποία καταργήθηκε στην Τουρκία το 2004 στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων για ένταξη στην Ε.Ε.

«Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Δύση», καθώς λέει ότι θα την επαναφέρει αν το κοινοβούλιο ψηφίσει θετικά και αν ο κόσμος το επιθυμεί.

Η επαναφορά της θανατικής ποινής είναι ενάντια στα κριτήρια ένταξης στην Ε.Ε. και θα σήμανε το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR