File

EKTAKTO: Η Τουρκία προμηθεύεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 και πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν!

Ο Τούρκος υπουργός άμυνας Φικρί Ισίκ  δήλωσε σήμερα  ότι η Άγκυρα είναι σε "προχωρημένες συζητήσεις" με την Μόσχα σχετικά με την προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 ενώ την ίδια στιγμή ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητάει πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν κατά την επίσημη επίσκεψη στη χώρα μαζί με τον αρχηγό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ. Πρόκειται για δύο πολύ άσχημες εξελίξεις για τη χώρα μας...

«Με το Πακιστάν έχουμε το ίδιο αίσθημα για την ασφάλεια, την ειρήνη και τη σταθερότητα και οι σχέσεις τον δύο κρατών αμέσως μετά την προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο ενδυναμώθηκαν ακόμα περισσότερο ενώ και οι δυο χώρες επιδεικνύουν το ίδιο σθένος στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.»

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν. Τρεις με πέντε πυρηνικές κεφαλές είναι αρκετές» είπε ο Τούρκος πρόεδρος,.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι ευρίσκονται εδώ και μέρες στην Μόσχα και ήδη έχουν σχεδόν συμφωνήσει ακόμη και στις λεπτομέρειες την αγοράς  και απλά μένει μόνο  η επίσημα ανακοίνωση.

Ο Ερντογάν επιθυμεί σύμφωνα με έγκυρες πηγές,  να τελειώνει οπωσδήποτε με το κρίσιμο για την χώρα του οπλικό σύστημα που θα «κλείδωνε» τον τουρκικό εναέριο χώρο από οποιεσδήποτε εχθρικές επιβουλές και θα εξουδετέρωνε  τις όποιες σκέψεις των ΗΠΑ για την χώρα αυτή στο μέλλον.

Η ισχύς των ρωσικών πυραύλων θα απελευθέρωνε τα σχέδια επίσης του Τούρκου προέδρου τόσο στην Συρία και το Ιράκ , όσο και στο Αιγαίο , στο οποίο ο ίδιος εποφθαλμιά ελληνικά νησιά και νησίδες.

Έτσι του λύνει και το πρόβλημα με την ισχυρότατη  ελληνική πολεμική αεροπορία  η οποία λόγω έλλειψης ικανών Τούρκων πιλότων μετά το πραξικόπημα , αποτελούσε μέγα πρόβλημα στα σχέδια του  .

Ανεπιβεβαίωτες πηγές  στον ρωσικό τύπο αναφέρουν ότι η αγορά έχει περατωθεί , απλά αναζητείται μία φόρμουλα για την αποδοχή  από την δύση της προμήθειας αυτής, προετοιμάζοντας τις  τουρκικές ανακοινώσεις για μια  χρονική στιγμή μετά  την ορκωμοσία του  Τραμπ, ώστε να να μην χαλάσουν οι καλές σχέσεις με την νέα αμερικανική διοίκηση .

Ο Ερντογάν και ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ επιθυμούν να παραλάβουν  ρωσικούς πυραύλους S-400 και μόνο και δεν συζητούν σοβαρά με κανέναν άλλο .

Άλλωστε διαπίστωσαν και στην Συρία την πραγματικά φονική αποτελεσματικότητα αυτού του τρομερού αντιπυραυλικού συστήματος,  που προκαλεί τρόμο σε κάθε πολεμικό αεροσκάφος ακόμη και στα αμερικανικά αεροσκάφη stealth  F-22 RAPTOR .

Έχει  εμβέλεια εντοπισμού 600 χιλιομέτρων και μια ικανότητα να εξουδετερώνει  στόχους σε απόσταση 400 χιλιομέτρων με μια εκπληκτική ταχύτητα από 17.000χλμ/ώρα, μεγαλύτερη από την ταχύτητα κάθε υφιστάμενου πολεμικού αεροσκάφους.

Σε αντίθεση με τους υπερτιμημένους, αλλά και ανεπιτυχείς, αμερικανικούς πυραύλους Patriot, το S-400 είναι πραγματικά ένα πολύ επικίνδυνο όπλο.

Οι S-400 έχουν  την ικανότητα μετατροπής ενός αμυντικού συστήματος σε ένα επιθετικό, καθώς και την επέκταση της ζώνης Α2/AD σε ολόκληρες περιοχές.

https://youtu.be/ylEmQLBQokk?t=1

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR