World

Τούρκοι στρατιωτικοί σε βάση του ΝΑΤΟ στο Ramstein ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία-Κύμα φυγής Τούρκων σε χώρες της Ευρώπης

Αρκετοί Τούρκοι στρατιωτικοί που ζουν  στη βάση του ΝΑΤΟ στο Ramstein, υπέβαλαν  αίτηση για την χορήγηση ασύλου στη Γερμανία. Οι τοπικές αρχές δεν αναφέρουν τον αριθμό των αιτημάτων και τoυς λόγους για τους οποίους αυτά πραγματοποιήθηκαν, αναφέρει σχετικό γερμανικό δημοσίευμα  .

«Τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, αρκετοί  Τούρκοι στρατιωτικοί που σταθμεύουν στη βάση του ΝΑΤΟ στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο, έχουν  υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία», δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχιακής διοίκησης του Καϊζερσλάουτερν Paul Juncker . Σημείωσε ότι και οι οικογένειες αυτών των στρατιωτικών κατέθεσαν επίσης αίτηση για χορήγηση  ασύλου .

Ο ίδιος όμως  δεν διευκρίνισε όμως πόσοι σε αριθμό  Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν  υποβάλει αίτηση για άσυλο και ποια ήταν τα κίνητρα τους που τους  καθοδήγησαν για αυτήν την πράξη.

«Λάβαμε μια αναφορά από περισσότερες από μία οικογένειες Τούρκων στρατιωτικών . Μπορούμε να κάνουμε εικασίες για τους λόγους που αυτές αιτούνται ασύλου , αλλά εγώ δεν θα σταθώ σε αυτό το θέμα», ανέφερε Γερμανός αξιωματούχος .

Η βάση Ramstein των ΗΠΑ  είναι η κύρια βάση της πολεμικής αεροπορίας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τη συμμαχία, εκεί έχουν αναπτυχθεί περίπου 500 στρατιώτες, περίπου 30 από αυτούς είναι Τούρκοι .

Το πρόβλημα όμως σήμερα έγκειται στο γεγονός ότι 300 Τούρκοι στρατιωτικοί όλων των βαθμίδων  υπηρετούν σε βάσεις του ΝΑΤΟ σε ευαίσθητες θέσεις , και το μέλλον τους είναι από αβέβαιο έως προδιαγεγραμμένο εκτός στρατεύματος .  

Οι διωγμοί στον στρατό της Τουρκίας, η οποία έχει την δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στο ΝΑΤΟ και η οποία ελπίζει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν καταλήξει στην αποπομπή χιλιάδων στρατιωτών, που περιλαμβάνουν και περίπου 40% των Τούρκων στρατηγών.

Το υπουργείο ένταξης προσφύγων  της Ρηνανίας-Παλατινάτου αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, επικαλούμενο το γεγονός ότι ποτέ δεν απαντά σε αιτήματα για επιμέρους πρόσφυγες, για χάρη της ασφάλειας και της προστασίας τους.

Η ουσία είναι ότι μετά και την χθεσινή προκήρυξη 30.000 θέσεων στον τουρκικό στρατό πιστών οπαδών του Ερντογάν , όλοι κοιτάζονται μεταξύ τους στο τουρκικό στράτευμα και όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοικτά.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR