World

To κλάμα του Ερντογάν on air για τις αντιστασιακές γυναίκες... της 15ης Ιουλίου (βίντεο)


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που απαθανατίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «λυγίζει»... για χάρη των γυναικών σε Ημερίδα για το ισχυρό ρόλο τους.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του τούρκου προέδρου, προβλήθηκε ένα βίντεο - ντοκιμαντέρ με γυναίκες που στήριξαν τον Ερντογάν, τις δύσκολες εκείνες ημέρες του Ιουλίου, στο... παρολίγον πραξικόπημα.

Στο βίντεο προβάλλεται ο σημαντικός ρόλος αυτών των γυναικών, κάτι που δεν άφησε ασυγκίνητο τον ισχυρό άντρα της Τουρκίας.

Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει η «Daily Sabah», στην εκδήλωση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε εκτενή αναφορά στο ρόλο των γυναικών, εκθειάζοντας το έργο του «αδύναμου φύλου» στην γείτονα χώρα και ειδικά την ιστορική ημερομηνία της 15ης Ιουλίου.

«Οι γυναίκες σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, μαζί με τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Οι χώρες που επιθυμούν την εξέλιξη και την ενεργή συμμετοχή όλων στα κοινά, πρέπει να πολεμούν για τα ίσα δικαιώματα και τις ελευθερίες προς όλους. Είναι μη ρεαλιστικό σενάριο να έχεις την απαίτηση οι γυναίκες να συμμετέχουν στην ανάπτυξη μιας χώρας, δίχως, την ίδια στιγμή, να μην τους παρέχεις ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και γενικότερα σε όλο το μηχανισμό. Τα ίσα δικαιώματα, η ελευθερία, η καταπολέμηση της βίας ενάντια στο γυναικείο φύλο είναι ιδεώδη που αφορούν την κόρη μου, την γυναίκα μου και εμένα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Και κατέληξε: «Οι γυναίκες δεν πρέπει να μένουν στα σπίτια τους και ένα ισχυρό έθνος δεν μπορεί να χτίζεται πάνω σε αυτή τη λογική, σημειώνοντας πως οι γυναίκες δεν πρέπει να κρατούνται μακριά από την επιστήμη, τη γνώση, την πολιτική και την κοινωνική ζωή».

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα επικρίνουν την «υποκριτική», όπως αναφέρουν, στάση Ερντογάν, σχολιάζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να να συγκινηθεί, και δεν δίστασαν να μιλήσουν για κροκοδείλια - ψεύτικα δάκρυα.

Τα δάκρυα Ερντογάν σε πρώτο πλάνο
https://www.youtube.com/embed/zKF0hngLIPE

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR