File

Τούρκος υπουργός επιβεβαιώνει: «Υπάρχει όντως εν εξελίξει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης» - Ρώσοι αναλυτές προειδοποιούν την Ελλάδα: "Θέλουν να αλλάξουν τα σύνορα στο Αιγαίο οι Τούρκοι"

«Όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης, υπάρχει στην Τουρκία μια συζήτηση σχετικά με το αν αυτή ήταν θετική για την ιστορία της Τουρκίας, είτε όχι. Αυτό είναι ένα από τα συστατικά του εν εξελίξει διαλόγου. Προς το παρόν διεξάγεται σε θεωρητικό επίπεδο. Αλλά, πραγματικά , η συζήτηση σχετικά με τη φύση και τις συνέπειες της Συνθήκης της Λωζάνης είναι σήμερα σε μια δεδομένη φάση», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Σαχίν, μιλώντας στους ευρωβουλευτές.

Ρώσοι αναλυτές  τόνισαν πριν λίγο  ότι αυτές οι δηλώσεις δείχνουν σαφέστατα προσπάθεια να τεθούν  υπό αμφισβήτηση τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο.

Πλέον οι Τούρκοι θέτουν ευθέως και χωρίς περιστροφές θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, στην «ασθμαίνουσα» ελληνική κυβέρνηση.

Με λίγα λόγια ο Τούρκος υπουργός μας λέει ότι όταν καταλήξει η συζήτηση,  η Τουρκία θα ζητήσει από την Ελλάδα σαφώς «αναθεώρηση» θέλοντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα που αφορούν  την Τουρκία σε μια συνθήκη που υπογράφηκε το 1923 .

Αυτό που διαφαίνεται όμως ξεκάθαρα είναι ότι οι νέο-οθωμανοί, ετοιμάζονται να ξαναγράψουν την ιστορία στο Αιγαίο με την προσπάθεια κατάληψης ελληνικών  νησιών τα οποία επανειλημμένως κραυγάζουν ότι τους ανήκουν.  

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε το τέλος του Σεπτεμβρίου την συνθήκη αυτή ως ασύμφορη για την Τουρκία.

Πρόκειται για επιβεβαίωση του χτεσινού μας άρθρου Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης ξεκίνησε – Πράκτορες των ΗΠΑ στις τάξεις του PKK – Ετοιμάζουν αντάρτικο στον Πόντο»

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR