File

"Τον κόλλησε στον τοίχο" τον Ρ.Τ.Ερντογάν ο Β.Πούτιν - Στενεύουν τα περιθώρια ελιγμών για τον "Σουλτάνο" με τη Ρωσία να πετυχαίνει τον στόχο της... (εικόνες-βίντεο)


To μέλλον και η τύχη της Τουρκίας και του Ρ.Τ.Ερντογάν κρίνεται από την συνάντηση με τον Β.Πούτιν στη Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας (WEC) στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ήρθε η ώρα πλέον να επιλέξει πλευρά με τα περιθώρια ελιγμών του να στενεύουν απελπιστικά.

Με τις σχέσεις Ρωσίας -ΗΠΑ να βρίσκονται σε πολεμικό επίπεδο χειρότερα και από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ο Ρ.Τ.Ερντογάν πρέπει να απαντήσει πειστικά με ποιανού το μέρος είναι.

Γιατί πάνω από τα ενεργειακά σχέδια βρίσκεται το συριακό και εκεί θα κριθούν όλα.

Θα βομβαρδίσει ο Ρ.Τ.Ερντογάν τους πρώην συμμάχους του στο Χαλέπι, δηλαδή την Al-Nusra; θα κλείσει τους  διαδρόμους ανεφοδιασμού όπως του ζήτησε ο Β.Πούτιν;

Aν ακολουθήσει τις εντολές των ΗΠΑ τότε είναι τελειωμένος...

Γιατί οι ΗΠΑ είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσουν προσπάθειες βομβαρδισμού στη Συρία ενώ έχουν απαγορέψει την συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης.

Μοσούλη και Ράκκα έχουν πολλά κοινά σημεία. Αποτελούν τμήματα του μελλοντικού κουρδικού κράτους και αυτό το γνωρίζει ο  Ρ.Τ.Ερντογάν.

Αν πάρει το μέρος της Ρωσίας πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ;

Σε κάθε περίπτωση ήρθε η ώρα επιλογής για την Τουρκία...

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες οι Πρόεδροι των δύο χωρών κάθισαν δίπλα - δίπλα ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια της συνόδου με θέμα την ενέργεια.

Στη σύνοδο παίρνουν μέρος Πρόεδροι, υπουργοί, διοικητές οργανισμών ενέργειας και επιχειρηματίες από συνολικά 85 χώρες.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) Σωτήριο Νίκα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους πάνω από τα τουρκοσυριακά σύνορα από την τουρκική πολεμική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Η θερμή υποδοχή του Ερντογάν στον Πούτιν – ΦΩΤΟ

https://www.rt.com/news/362196-russia-turkey-talks-putin-istanbul/video/

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR