File

Ένα καλό νέο για την Ελλάδα: Εμπλοκή παρουσιάζει το πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του νέου τουρκικού άρματος ALTAY (βίντεο)

Εμπλοκή φαίνεται να παρουσιάζει το πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του νέου τουρκικού άρματος ALTAY καθώς αν και το 2008 η τουρκική Otokar είχε κερδίσει το συμβόλαιο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη και κατασκευή 4 πρωτοτύπων εντούτοις η υπογραμματεία αμυντικών βιομηχανιών (SSM) στο ζήτημα της παραγωγής πλέον στρέφεται στην διενέργεια διαγωνισμού για την κατασκευή της πρώτης παρτίδας 250 αρμάτων.

Φαίνεται ότι η τελική τιμή ανά άρμα που πρόσφερε η Otokar ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στα πλαίσια της BAFO- τελική και καλύτερη προσφορά ενώ οι ιδιαίτερες προτιμήσεις εταιρειών λόγω φιλικών σχέσεων με τον Ερντογάν όπως η BMC που πλέον κατά 50% κατέχεται από το Κατάρ έχουν περιπλέξει το πρόγραμμα.

Επιπλέον η εμπλοκή 10 μελών του SSM με το αποτυχημένο πραξικόπημα έχει ως αποτέλεσμα να έχει ουσιαστικά ανασταλεί η λειτουργία του οργανισμού.

Ο τουρκικός στρατός απλά ελπίζει να έχει ληφθεί η απόφαση μέχρι το τέλος του έτους.

Επίσης από τον Αύγουστο υφίσταται πλέον και η κοινή εταιρεία μεταξύ BMC, Germany’s Rheinmetall AG και της μαλαισιανής Etika Strategi που σκοπό έχει την σχεδίαση και την κατασκευή τεθωρακισμένων και σίγουρα θα ήθελε να εντάξει και το νέο άρμα στο δυναμικό της με σκοπό την επίτευξη εξαγωγών.

Το πρόγραμμα ALTAY αφορά την προμήθεια 1.000 αρμάτων μάχης με την τουρκική εμπλοκή να εμπλέκεται όλο και περισσότερο.

Έτσι στα ίδια πλαίσια η τουρκική Tumosan έχει λάβει συμβόλαιο για την σχεδίαση και παραγωγή του νέου κινητήρα στα πλαίσια συμφωνίας ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα νέα άρμα μάχης όπως ευελπιστεί ο τουρκικός στρατός θα προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν ένα μεγάλο μέρος των σε υπηρεσία 720 Leopard 1 και 2, 930 M-60A1-A3-SABRAsκαι 1,370 M-48s.

https://www.youtube.com/embed/gis6b6p0R2E

https://www.youtube.com/embed/clyfp3UScak

https://www.youtube.com/embed/H-VORqRLdxA

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR