World

Προκαλεί μέσα στις ΗΠΑ η γυναίκα του Ρ.Τ. Ερντογάν - Φαντάζεται τη Γέφυρα του Μπρούκλιν γεμάτη τρομοκράτες

Την εικόνα της Γέφυρας του Μπρούκλιν υπό κατάληψη από τρομοκράτες χρησιμοποίησε η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, για να περιγράψει όσα ένιωσε την βραδιά της απόπειρας πραξικοπήματος.

Σε ομιλία της στο Χάρβαρντ Κλαμπ στη Νέα Υόρκη η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους ακροατές της να φανταστούν τη Γέφυρα του Μπρούκλιν με τρομοκράτες για να κατανοήσουν όσα συνέβησαν την 15η Ιουλίου στην Τουρκία όταν στρατός κατέλαβε τμήμα της Γέφυρας του Βοσπόρου.

«Μερικές χώρες που χαρακτηρίζουμε φιλικές ήταν πιο διστακτικές να καταδικάσουν την απόπειρα πραξικοπήματος. Έκαναν δηλώσεις με μισή καρδιά σαν να περίμεναν να δουν ποιος θα νικήσει και μερικοί το παρατράβηξαν λέγοντας πως το πραξικόπημα δεν ήταν αληθές. Απλώς προσπαθήστε να φανταστείτε τα συναισθήματα που προκαλούν αυτές οι σοκαριστικές τοποθετήσεις σε μία χώρα που αντιμετώπισε το θάνατο. Αν η Γέφυρα του Μπρούκλιν είχε καταληφθεί από τρομοκράτες ή το Καπιτώλιο είχε δεχθεί πυρά, αυτό θα έμοιαζε με αυτό που συνέβη στη χώρα μας», είπε η Εμινέ Ερντογάν.

«Πονάμε ακόμα. Η αποτυχημένη απόπειρα της 15ης Ιουλίου είναι ένα σημείο καθοριστικής σημασίας για την ιστορία της χώρας μας», πρόσθεσε η σύζυγος του Τούρκου προέδρου.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής Φατμά Μπετιούλ Σαγιάν Καγιά που συνόδευσε την πρώτη κυρία της Τουρκίας, δήλωσε πως «οι Τούρκοι είναι δημοκράτες μέχρι το κόκαλο», ενώ αμφότερες χαρακτήρισαν τους ανθρώπους πίσω από το πραξικόπημα «προδότες».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR