File

Ξεκίνησε το "Βιετνάμ" της Τουρκίας: Ιδού πως ανατινάζονται τα τουρκικά άρματα μάχης στην Συρία - Εκλιπαρούσε τις ΗΠΑ για αεροπορική κάλυψη η Άγκυρα (εικόνες-βίντεο)


Σε δύσκολη κατάσταση είναι ο τουρκικός Στρατός καθώς εκλιπαρούσε τις ΗΠΑ για αεροπορική κάλυψη τη στιγμή που Κούρδοι και ISIS έπλητταν με αντιαρματικούς πυραύλους τα τουρκικά άρματα μάχης.

Όμως οι ΗΠΑ δεν έστειλαν μαχητικά και οι Τούρκοι έχασαν ακόμη ένα άρμα μάχης ενώ αργά το βράδυ έστειλαν εσπευσμένα τουλάχιστον μία ίλη αρμάτων μάχης M60T Sabra της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που εδρεύει στην Şanlıurfa, απέναντι από το Kobane, του 7ου Σώματος Στρατού.

Aποτέλεσμα: Τρεις Τούρκοι στρατιώτες βαριά τραυματισμένοι. Το τουρκικό άρμα μάχης μεταφέρθηκε εκτός Συρίας σε φωτογραφία που θα δείτε.

Στις 7:00 p.m. τοπική ώρα οι τζιχαντιστές του ISIS έλιωσαν με αντιαρματικά το τουρκικό άρμα μάχης. Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ αεροπορική κάλυψη αλλά αυτή ουσιαστικά δεν ήρθε ποτέ ή ήρθε επίτηδες με μεγάλη καθυστέρηση.

Αμέσως οι Αμερικανοί είπαν στην τουρκική πλευρά μια σειρά από δικαιολογίες.

Χρειάστηκαν να περάσουν τρεις ώρες για να φτάσουν στην περιοχή τα πρώτα αμερικανικά μαχητικά.

Πριν λίγες ημέρες υπήρξε η πρώτη προσβολή τουρκικού άρματος μάχης Μ-60 Sabra από αντιαρματικό πύραυλο 9Μ133 Kornet-E.

Όμως η γενικευμένη σύγκρουση Κούρδων-Τουρκίας έχει μεταφερθεί και στο εσωτερικό της χώρας του Ερντογάν.

Δύο Τούρκοι στρατιωτικοί και ένας πολιτοφύλακας σκοτώθηκαν σήμερα σε συμπλοκές με μαχητές του ΡΚΚ σε Siirt και Van.

Με δύο τόνους εκρηκτικά παγίδευσαν και ανατίναξαν τουρκικό κομβόι στον δρόμο Mardin-Şanlıurfa.

Επιπλέον δείτε βίντεο από την ολοκληρωτική καταστροφή θωρακισμένου οχήματος του τουρκικού Στρατού από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος ήταν τοποθετημένος στο δρόμο.

Δείτε στο άρθρο μας  ΕΚΤΑΚΤΟ ! «Τραβάνε το σκοινί οι Τούρκοι» με τους Αμερικανούς αποστέλλοντας στην Συρία εκατοντάδες άρματα μάχης – Δείτε εικόνες και βίντεο  τι μεταφέρουν οι Τούρκοι στη Β.Συρία.

https://www.youtube.com/embed/578QUM35duA

https://www.youtube.com/embed/n3CaxEHnKFI

http://www.iha.com.tr/embed-video-92423/

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR