World

Γέμισε Τούρκους Πράκτορες η Γερμανία – Να Χαίρονται τον Ερντογάν σε Ανατολή και Δύση …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ενώ η Μέρκελ ακόμα επιμένει να στηρίζει μια ανύπαρκτη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό, ο Ερντογάν όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται αλλά έχει στείλει και ολόκληρο στρατό πρακτόρων στην Γερμανία, που παρά τα όσα λέγονται ότι ασχολείται με τον εντοπισμό φιλογκιουλενικών, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν εργάζονται και σε βάρος της εσωτερικής γερμανικής ασφάλειας, προκειμένου ο Ερντογάν να εκβιάζει πολιτικά.

Δεν είναι δηλαδή τελικά τυχαίο ότι οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών, όπως αναφέραμε σε παλαιότερο άρθρο μας, έχουν εντοπίσει τουρκικές διασυνδέσεις στις δραστηριότητες της τρομοκρατίας στην Γερμανία. Πλέον η αποκάλυψη των πρακτόρων έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Έτσι, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο, η Άγκυρα έχει 6.000 πληροφοριοδότες στην Γερμανία, δηλαδή, ένα δίκτυο πρακτόρων μεγαλύτερο από εκείνο που κατάφερε η Στάζι να δημιουργήσει στην πρώην Δυτική Γερμανία. Για το λόγο αυτό Γερμανοί βουλευτές ζητούν τώρα να επανεξεταστεί η συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών. Οι πρακτικές που εφαρμόζει η Τουρκία σε γερμανικό έδαφος απασχολούν σοβαρά πλέον τη γερμανική πολιτική.

Η επιτροπή ελέγχου του γερμανικού κοινοβουλίου ζήτησε μάλιστα ενημέρωση για το θέμα αυτό από την Άγκυρα. Επίσης ο βουλευτής Χανς-Κρίστιαν Στρέμπελε αποκάλυψε ότι «υπάρχουν απίστευτες μυστικές δραστηριότητες της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ).

Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, η Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) και η Αστυνομία της Γερμανίας θα πρέπει επειγόντως να εξετάσουν τη συνεργασία τους με την Τουρκία, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν συνένοχες σε αξιόποινες πράξεις».

Σύμφωνα με πολιτικό αρμόδιο για θέματα ασφαλείας, η ΜΙΤ έχει στη Γερμανία ένα δίκτυο 6.000 πληροφοριοδοτών. Αναλογεί δηλαδή, ένας πληροφοριοδότης σε 500 πολίτες τουρκικής καταγωγής. Ενώ ο εμπειρογνώμονας για θέματα μυστικών υπηρεσιών, Εριχ Σμιτ δήλωσε ότι «Δεν πρόκειται, πλέον, για απλή συγκέντρωση πληροφοριών, αλλά ολοένα και περισσότερο για καταστολή μέσω πληροφοριών», «Ούτε η Στάζι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στην τότε Δυτική Γερμανία ένα τέτοιο στρατό πρακτόρων».

Θεωρούμε πλέον ότι τα πράγματα κινούνται σε οριακά επίπεδα με την ακραία συμπεριφορά του Ερντογάν. Η Γερμανία αντί να υποστηρίζει ανύπαρκτες συμφωνίες με τον Τούρκο αρχιμαφιόζο, ας κοιτάξει να σώσει όσο νωρίτερα γίνεται το κύρος της αλλά και τους πολίτες της από τα χειρότερα που έρχονται, όσο ο Ερντογάν ενεργεί κατά βούληση υπό τις ευλογίες Ανατολής και Δύσης.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR