File

«Το μεγάλο μάτι» των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών θα είναι πλέον παντού

Οι μυστικές υπηρεσίες στην Τουρκία θα ελέγχουν πλέον τους πάντες και τα πάντα, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας . Γι αυτό θα είναι υπεύθυνη η νέα τουρκική υπερ-μονάδα πληροφοριών που θα «συντονίζει» όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας,  την οποία   ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο δημιουργείται  μια νέα υπερ-μονάδα "συντονισμού"  όπως την ονόμασαν για την αξιολόγηση των πληροφοριών που θα συλλέγονται από όλες τις  τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

"Αυτή η μονάδα θα έχει την αποκλειστική  ευθύνη να εμφανίσει  τις τελικές αξιολογήσεις και  αποτελέσματα όλων των πληροφοριών"  , τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Efkan Ala στον τουρκικό τύπο.

«Η δομή, η λειτουργία και οι ελλείψεις της νυν Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) συζητούνται  επί του παρόντος», δήλωσε ο Ala  σε σχόλιά του κατά τη διάρκεια ενός  προγράμματος  που προβλήθηκε από το ιδιωτικό τουρκικό κανάλι NTV.

«Τώρα χρειαζόμαστε έναν οργανισμό για να αξιολογήσει και να συγκεντρώσει όλες τις  κρίσιμες πληροφορίες και να παρέχει έναν πιο αποτελεσματικό  συντονισμό», συνέχισε ο ίδιος .

Ο Τούρκος αξιωματούχος  δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του κράτους είναι περισσότερες από μία και πρέπει να υπάρχει σε διάκριση των εξουσιών, η οποία θα παρέχει μια διασταύρωση όλων των στοιχείων.

images

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες οφείλουν  να είναι δομημένες έτσι ώστε να μην αποτελούν απειλή για τις πολιτικές αρχές  εν καιρώ ειρήνης.

Ο Ala τόνισε ότι : «Μια λύση για αυτό είναι υπάρχει μια εξισορρόπηση των μυστικών υπηρεσιών ξεχωριστά, σε διαφορετικά μέρη, όπως είναι στην  στην Αγγλία, την Αμερική και την Γαλλία. Δεν μπορεί οι επιτελικές υπηρεσίες να είναι μαζί με τις  ένοπλες μονάδες που  υπερασπίζονται τη χώρα».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάρθρωση της υπηρεσίας πληροφοριών μετά την 15 Ιουλίου και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ala, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια υπηρεσία πληροφοριών της αστυνομίας με σχεδόν 6.500  προσωπικό μετά τις διώξεις . Ακόμη έχουμε πολύ δουλειά.»

Στην ουσία όλες οι τουρκικές υπηρεσίες θα «καθαριστούν» πολύ καλά από τους γκιουλενιστές με ένα «σαφάρι» διώξεων,  και στην συνέχεια θα υπάρχει μια υπερ-υπηρεσία πληροφοριών από πιστούς οπαδούς του Ερντογάν η οποία ελέγχει όλους τους υπόλοιπους.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR