World

Ο ISIS στην Υπηρεσία του Ερντογάν στο νέο Τρομοκρατικό Χτύπημα στην Τουρκία - Ντροπή για Ρωσία, Γερμανία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που ακόμα τον Ανέχονται

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δυστυχώς μια νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση πραγματοποιήθηκε ξανά στην Τουρκία. Στο τραγικό περιστατικό στην πόλη Γκαζιαντέπ, στην οποία επικρατεί το κουρδικό στοιχείο, 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 94 έχουν τραυματιστεί. Ο Ερντογάν αμέσως μετά το συμβάν έσπευσε να δηλώσει ότι ο ISIS βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι τώρα, όμως πως θα μπορέσει να μας εξηγήσει ο Τούρκος μαφιόζος, πως γίνεται η συγκεκριμένη επίθεση να έγινε σε Κουρδικό γάμο και μάλιστα μεταξύ μελών του κουρδικού κόμματος, εναντίον του οποίου ο ίδιος έχει στρέψει ολόκληρο τον τουρκικό στρατό και επιπλέον γιατί οι τοπικές αστυνομικές αρχές δεν επιτρέπουν σε κούρδους να πάνε να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες.

Βέβαια θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι ο ISIS είναι εχθρικός απέναντι στους Κούρδους, όμως η συγκεκριμένη ενέργεια φαίνεται παράλληλα να εξυπηρετεί και Τουρκικά συμφέροντα. Μπορεί να είναι και τυχαίο μέσα στον κακό χαμό που γίνεται στην Τουρκία, όμως δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα η συγκλίνουσα πολιτική του Ερντογάν και του ISIS.

Έτσι, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 94 έχουν τραυματιστεί από έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζίαντεπ (Gaziantep) στη νοτιοανατολική Τουρκία. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην πόλη Γκαζιαντέπ της ομώνυμης επαρχίας, στην οποία επικρατεί το κουρδικό στοιχείο. Ο δράστης χτύπησε, πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος, όταν οι καλεσμένοι βγήκαν στους δρόμους να συνεχίσουν το γλέντι.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των τοπικών βουλευτών και του πολιτικού κόσμου, σε μια ατμόσφαιρα ήδη τεταμένη λόγω του πραξικοπήματος και των εξελίξεων στη γειτονική Συρία, που σημειωτέον συνορεύει με το Γκαζίαντεπ. Σύμφωνα με βουλευτές του κυβερνώντος AKP, πίσω από την επίθεση βρίσκονται μέλη του ISIS. Στη γραμμή Ερντογάν, οι βουλευτές κάνουνε λόγο για προδοσία, που ξεκίνησε με τους γκιουλενιστές, το PKK και τώρα με το Daesh !!!!!!

Και ενώ οι βουλευτές του AKP βρήκαν την ευκαιρία να πλειοδοτήσουν, λίγες ώρες μετά η αρχική εικόνα απέκτησε μια άλλη διάσταση. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο καθηγητής Μαχμούτ Τογρούλ, βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP στο Γκαζιαντεπ, ο γάμος που χτυπήθηκε ήταν κουρδικός. Ο ίδιος βουλευτής αργότερα κατήγγειλε ότι εθνικιστικές ομάδες και χωροφύλακες εμποδίζουν τους Κούρδους που πηγαίνουν στο τοπικό νοσοκομείο για να δώσουν αίμα. Με ανακοίνωσή του το HDP καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας γνωστό ότι ο γάμος στη συνοικία Άκντερε του Γκαζίαντεπ ήταν μεταξύ μελών του κόμματος. Ο συμπρόεδρος του κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στη Ν. Αφρική για να μεταβεί αύριο στο Γκαζίαντεπ μαζί με την έτερη αρχηγό Φιγκέλ Γιουκσενταγ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε στις δηλώσεις των βουλευτών του AKP είναι οι καταγγελίες τους για την προδοσία του  Daesh !!! Μήπως λοιπόν κάποτε ήταν συνεργάτες και τώρα όχι, ή μήπως είχανε συμφωνήσει για περισσότερα και πιο αιματηρά χτυπήματα… Σίγουρα μόνο οι ίδιοι το ξέρουν αυτό. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι το παιχνίδι του Ερντογάν είναι πολύ βρώμικο και πρόστυχο, χρησιμοποιεί την τρομοκρατία για τα συμφέροντα του και παίζει με τις ζωές αθώων ανθρώπων.

Πραγματικά είναι λυπηρό κάτω από οποιαδήποτε συμφέροντα να βλέπουμε την Ρωσία να συνεργάζεται μαζί του, την Γερμανία να επιμένει για την συμφωνία με τους πρόσφυγες, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ακόμα να τον ανέχονται. Ελπίζουμε η διεθνής κοινότητα κάποτε να βάλλει ένα τέρμα σε αυτό τον επικίνδυνο εγκληματία.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR