File

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Ο Ερντογάν εκβιάζει με «λαθρομετανάστες» την Βουλγαρία για την άρνηση της να δεχθεί κοινό στόλο κατά της Ρωσίας

Η Βουλγαρία τάσσεται κατά της δημιουργίας νατοϊκού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ είναι εναντίον της πρότασης της Ρουμανίας , για τη δημιουργία ενός κοινού νατοϊκού   στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο οποίος υπό τουρκική ηγεσία θα τίθονταν ενάντια στον ρωσικό στόλο , γράφει σήμερα ο βουλγαρικός τύπος.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε   μετά τις  αναφορές ότι η Τουρκία είχε αναστείλει τη συμφωνία επανεισδοχής που έχει υπογραφεί με τη Βουλγαρία ,  λόγω της άρνησης  της Σόφιας στην  πρόταση δημιουργίας κοινού στόλουυπο τουρκική διοίκηση .

Στην ουσία πρόκειται για ωμό εκβιασμό του Σουλτάνου Ερντογάν ο οποίος δεν σέβεται απολύτως τίποτα και κανέναν για να επιτύχει τα  ανεκπλήρωτα όνειρα του και στην Μαύρη θάλασσα .

«Πλοία του ΝΑΤΟ θα περιπολούν στα  θαλάσσια σύνορα  μας, μόνο στην περίπτωση  ισχυρής εισροής προσφύγων», πρόσθεσε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός .

Ο Μπορίσοφ έκανε τις δηλώσεις του  σε κοινή συνέντευξη με τον πρόεδρο Πλεβνέλιεφ και τον  υπουργό Άμυνας Νικολάι Nenchev σήμερα  Πέμπτη.

Η Πρεσβεία της Τουρκίας στη Βουλγαρία αρνείται ισχυρισμούς που αναφέρουν ξένα  ΜΜΕ .

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τις φιλονατοϊκές θέσεις μας», δήλωσε στην εφημερίδα  24 Chasa , ο Μπορίσοφ .

Αλλά πρόσθεσε ότι δεν ήταν αποδεκτό να δημιουργηθεί  στόλος "με τον τρόπο που προτάθηκε κατά τη συνάντηση τόσο με τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας όσο και τον Πρόεδρο  της Ρουμανίας . «Είμαστε εναντίον της», είπε ο Μπόρισωφ .

Ο Πλεβνέλιεφ από την πλευρά του είπε ότι, ενώ το θέμα είχε τεθεί κατά τη διάρκεια των συναντήσεων με Ρουμάνους αξιωματούχους, καμία απόφαση δεν είχε ληφθεί.

«Ας σταματήσουμε τις εικασίες ότι ο στόλος που θα συσταθεί είναι ενάντια σε οποιονδήποτε», δήλωσε ο ίδιος στο  Πρακτορείο Ειδήσεων Focus.

Ο Βούλγαρος Πρόεδρος  υποστήριξε το μόνο πράγμα που είχε συζητηθεί και αφορούσε την ενίσχυση της  πολυεθνικής ταξιαρχίας στην  Ρουμανία με 400 Βούλγαρους στρατιώτες.

Επανέλαβε επίσης ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα  κάνουν μια κοινή πρόταση στην προσεχή σύνοδο κορυφής της Βαρσοβίας του ΝΑΤΟ, αλλά αποκλείεται αυτή να αφορά την δημιουργία κοινών στρατιωτικών μονάδων που θα  «στοχεύει»  άλλα έθνη.

Οι Βούλγαροι παίρνουν τα μέτρα τους και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν να  συμμετάσχουν σε στόλους που θα κάνουν κουμάντο οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι , ειδικά εναντίον της Ρωσίας. Διότι θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι στην Μαύρη Θάλασσα.  

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR