World

Οργισμένη επιστολή Σουλτς σε Ερντογάν για τις απειλές

“Με μεγάλη ανησυχία έλαβα εις γνώσιν μου ότι επιτεθήκατε με σκληρές εκφράσεις και απευθύνατε κατηγορίες σε ελεύθερα εκλεγμένους αντιπροσώπους της γερμανικής Βουλής, σε σχέση με την συμπεριφορά της ψήφου τους [για αυτό που ψήφισαν].

Ως Πρόεδρος ενός πολυεθνικού, πολυπολιτισμικού και πολυθρησκευτικού κοινοβουλίου, επιτρέψετε μου [να σας κάνω] την παρακάτω υπόδειξη: η ελεύθερη άσκηση της εντολής των εκπροσώπων του λαού [στο Κοινοβούλιο] αποτελεί βασική αρχή και ακρογωνιαίο λίθο για τις ευρωπαϊκές Δημοκρατίες μας.”

“Τα έχωσε άγρια”, είναι η ακριβής, αν και όχι και τόσο κόσμα έκφραση για την επιστολή που έστειλο ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρεζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, αλλά με ύφος ανάλογο της υψηλής του θέσης και άκρως γερμανικό (για όσους καταλαβαίνουν τι έννοώ) ο κ. Σουλτς απαντά στς δηλώσεις και τις απειλές του κ. Ερντογάν για τους τουρκικής καταγωγής βουλευτές της γερμανικής Βουλής που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας, ενώ δε διστάζει να αναφερθεί και σε μέτρα που έχουν παρθεί εναντίον και Τούρκων βουευτών, υποννοώντας εμμέσως πλην σαφώς την αρση της βουλευτκής ασυλίας που ενδέχεται να οδηγήσει σε διώξεις και φυλακίσεις κάποιων εξ αυτών.

“Αρκετοί από τους συναδέλφους μου στην γερμανική Βουλή, οι οποίοι δέχονται από εσάς προσωπικά επίθεση , αλλά και μέλη του τουρκικού Κοινοβουλίου, τα οποία απειλούνται από μέτρα που εσείς ο ίδιος υποστηρίζεται, είναι συνάδελφοι για χρόνια και κάποιοι από αυτούς βρίσκονται και πολύ κοντά σε μένα προσωπικά. Νιώθω υποχρεωμένος αυτές τις συναδέλφισσες και αυτούς τους συναδέλφους να τους προστατεύσω, στον βαθμό που μου είναι δυνατόν” ςιαταλήγει ο κ. Σουλτς, ο οποίος επίσης ξεκάθαρα στην επιστολή του μιλά για πολιτικές επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις , ΕΕ- Τουρκίας, εννοώντας αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε αναφορικά κυρίως με το θέμα που αυτή την στιγμή καίει την τουρκική κυβέρνηση,την άρση της βίζας για την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

constantinoupoli.com

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR