World

Η Άγκυρα προχώρησε σε δημοσκόπηση για την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 - To αλαζονικό αποτέλεσμα οδηγεί σε ρωσοτουρκικό πόλεμο και σε συντριβή της Τουρκίας


Στη διενέργεια δημοσκόπησης προχώρησε η Τουρκία για το αν έπραξε σωστά που κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 τον περασμένο Νοέμβριο στην Συρία: το 58% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάρριψη ήταν σωστή κίνηση, ενώ το 41,8% απάντησε ότι ήταν λάθος κίνηση.
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του πανεπιστημίου Kadir Has.

Περισσότεροι απ’ αυτούς που συμφωνούσαν με την κατάρριψη δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή έδειξε στον κόσμο ότι η Τουρκία είναι μία «μεγάλη χώρα», ενώ περίπου το ένα τρίτο από αυτούς που διαφώνησαν με την κατάρριψη δήλωσαν ότι η απάντηση της Τουρκίας ήταν «δυσανάλογη».

Στο μεταξύ αποδοκιμάστηκαν Τούρκοι αξιωματούχοι οι οποίοι είτε εμφανίστηκαν αδιάφοροι για το γεγονός της κατάρριψης είτε ακόμα και υπερηφανεύονταν για τις ενέργειες της Άγκυρας.
Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος AKP Samir Tayyar πρότεινε σε tweet την «κατάρριψη και άλλου ρωσικού μαχητικού» μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσέ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό της Euroleague πριν μία εβδομάδα.

Αργότερα ο Samir Tayyar δήλωσε ότι επρόκειτο για αστείο.
Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα ορκιστεί να μην απολογηθεί για το περιστατικό.

Η κυβέρνηση της Άγκυρας χρησιμοποίησε την δημοσκόπηση για να μην απολογηθεί στην Ρωσία με το αιτιολογικό ότι ο λαός της ενέκρινε την κατάρριψη.

Ταυτόχρονα όμως προσφέρει στον Ρ.Τ.Ερντογάν το άλλοθι για περαιτέρω σκλήρυνση της συμπεριφοράς.

Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία δήλωσε πως θα ξεκινήσει βομβαρδισμούς στους δρόμους ανεφοδιασμού των ισλαμιστών από την Τουρκία.

Αυτό σημαίνει πως θα βομβαρδίσει στα συροτουρκικά σύνορα.

Οπότε μια νέα εμπλοκή ρωσικών και τουρκικών μαχητικών είναι πιθανή.

Και όχι μόνο στον αέρα αλλά και στη θάλασσα καθώς η Άγκυρα κάλεσε το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα...

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FRTvids%2Fvideos%2Fvb.1038359576174295%2F1217629438247307%2F%3Ftype%3D3&show_text=0&width=560

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR