World

Ξύπνησε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τούσκ και Καλεί τους Τούρκους να μην Εμπαίζουν την ΕΕ!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Και όμως υπάρχει ακόμα ελπίδα να καταλάβει επιτέλους η ΕΕ ότι συμφωνίες με την Τουρκία και τον Ερντογάν δεν γίνονται. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Τούσκ, που έτρεχε στην Ελλάδα την Κύπρο και την Τουρκία για την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό και μάλιστα μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς ασκούσαν έντονες πιέσεις στην Κυπριακή πλευρά για άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, έχοντας φτάσει μάλιστα στο σημείο να θεωρεί  τους Έλληνες και τους Κύπριους προβληματικούς, τώρα αρχίζει να θερίζει ότι έσπειρε και να αντιλαμβάνεται ότι όσα συμφώνησαν ήταν απλά χάσιμο χρόνου και ότι η Τουρκία τους εμπαίζει όλους.

Έτσι,  χθες από την Κοπεγχάγη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι, η ΕΕ είναι έτοιμη να εκπληρώσει το δικό της μέρος της συμφωνίας με την Τουρκία, αρκεί η Τουρκία να συμφωνήσει να παίζει με τους κανόνες και όχι να εμπαίζει τους κανόνες. Αυτό δήλωσε, μετά από προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δανό πρωθυπουργό.

Θεωρούμε ότι πλέον αρχίζει να γίνεται αντιληπτή και μάλιστα να δηλώνεται δημόσια από Ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες η αρνητικότατη στάση της Τουρκίας στην εφαρμογή της συμφωνίας για τους πρόσφυγες. Βέβαια εξακολουθεί να είναι σε ισχύ και είμαστε περίεργοι να δούμε για πόσο ακόμα θα περιμένουμε την καλή θέληση των Τούρκων … πριν πάμε σε καθαρά Ευρωπαϊκές λύσεις !!!!! Αλλά βέβαια όσο έχουν φορτωμένο το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν θα βιάζεται κανένας …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR