World

Απίστευτη ατάκα από την εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών: "Δεν είμαι γιατρός για να σχολιάζω τις δηλώσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν"

Aπίστευτη ατάκα της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, η οποία δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει την δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «η Μαύρη Θάλασσα έχει μετατραπεί σε ρωσική λίμνη» γιατί δεν είναι γιατρός λέγοντας έμμεσα ότι ο Σουλτάνος είναι παρανοϊκός ψυχάκιας!

«Ξέρετε δεν είμαι γιατρός», δήλωσε η Ζαχάροβα όταν ρωτήθηκε για την άποψή της όσον αφορά την δήλωση του Τούρκου Προέδρου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την συγκεκριμένη δήλωση στις 11 Μαρτίου, ενώ αναφέρθηκαν και στην πρόθεση του Ερντογάν να θίξει το θέμα στην διάσκεψη του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία στις 8-9 Ιουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Ερντογάν, μίλησε σε συνεδρίαση των αρχηγών Γενικών Επιτελείων των 10 παρόχθιων χωρών τονίζοντας στην ουσία ότι, η Μαύρη Θάλασσα θα είναι μια «κλειστή» θάλασσα , θέλοντας να απαγορεύσει έτσι την δίοδο του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

« Πρέπει να υλοποιήσουμε την συνεργασία μεταξύ των παρόχθιων χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της λεκάνης η οποία είναι μια «ρωσική λίμνη» αλλιώς η ιστορία δεν θα μας το συγχωρήσει», είπε ο ίδιος, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει επαρκή στρατιωτική παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση με την ισχυρή ρωσική ναυτική παρουσία.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τις στρατιωτικές δυνατότητες μας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ανυπομονούμε να δούμε τα απτά αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου … Πρέπει να επιτύχουμε σταθερότητα στη θάλασσα του Εύξεινου Πόντου.

Σύμφωνα με τον τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, η Μαύρη Θάλασσα έχει καταστεί σχεδόν μια ρωσική λίμνη », αναφέρει δημοσίευμα.

«Πρέπει να κάνω το καθήκον μου ως χώρα που αντιμετωπίζει προκλήσεις στην Μαύρη Θάλασσα. Αν δεν λάβουμε στρατιωτικά μέτρα, η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει », δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόσθεσε επίσης ότι το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της ΠΓΔΜ είναι σημαντικά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, εμπλέκοντας ο ίδιος την Τουρκία επίσημα στα Βαλκάνια.

Ο Ερντογάν ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας τον πλήρη οικονομικό, ενεργειακό και θαλάσσιο έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας, κλείνοντας την δίοδο του ρωσικού στόλου από την μια πλευρά και υλοποιώντας τα «αυτοκρατορικά όνειρα του» στην περιοχή από την άλλη.

Το κλείσιμο των Στενών προσπαθεί μετά μανίας να το πετύχει είτε με κάποια εμπλοκή στην Συρία είτε ακόμη και στο Αιγαίο....

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR