World

Ο Ερντογάν Απαιτεί οι Νόμοι της ΕΕ να Εναρμονιστούν με το Τουρκικό Δίκαιο!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Δεν πρόλαβε να φύγει ο Νταβούτογλου από την εξουσία και ο Ερντογάν έβγαλε τα μαχαίρια προς την ΕΕ. Σίγουρα θα ήθελε να το είχε κάνει πολύ πριν αλλά υπήρχε το φρένο Νταβούτογλου. Τώρα λοιπόν εξέφρασε τις πραγματικές προθέσεις του προκειμένου να ΄΄συνεργαστεί΄΄ με την ΕΕ.  Θεωρεί λοιπόν ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο γίνεται την αδυναμία της ΕΕ στο προσφυγικό, οπότε δηλώνει με λίγα λόγια ότι για να συνεργαστεί πρέπει άμεσα να δοθεί visa χωρίς και πολλούς όρους και μάλιστα ζητάει όχι μόνο η Ευρώπη να κάνει τα στραβά μάτια στους άπειρους  όρους που δεν πληροί η Τουρκία αλλά αντιθέτως η Ευρώπη να εναρμονίσει την νομοθεσία της με βάση την Τουρκική ώστε να μην υπάρχει απόκλιση !!!!!!!!!!. Κάτι τέτοιο πραγματικά ξεφεύγει κάθε κριτικής και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά της ΕΕ. Δυστυχώς παρότι και εμείς και πλήθος αναλυτών βλέπαμε που οδηγούνται τα πράγματα,  όταν διαπραγματεύεσαι με τους Τούρκους και ειδικά με τον Ερντογάν και θεωρούσαμε ότι αυτή δεν αποτελεί λύση, τώρα μας είναι αξιοπερίεργο να δούμε πως μπορεί να ξεπεραστεί αυτή η πλήρης απαξίωση της ΕΕ από τον Ερντογάν. Θα ακούσουμε πάλι απίθανες δικαιολογίες για χάρη του ή θα καταλάβουν επιτέλους ότι πρέπει να σταματήσει κάθε δίαυλος επικοινωνίας.

Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τους πολιτικούς βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων, υποστηρίζοντας πως είναι «μαύρη κωμωδία» να κάνει διάλεξη η Ευρώπη στην Τουρκία και να της ζητάει να τροποποιήσει την νομοθεσία της ενάντια στην τρομοκρατία!!!!!!!!. Η Ευρωπαϊκή Ένωση την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από τα κράτη μέλη της να καταργήσουν τις βίζες για τους Τούρκους υπηκόους, σε αντάλλαγμα για τα μέτρα που λαμβάνει η Άγκυρα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Τόνισε πως η Τουρκία εξακολουθεί να χρειάζεται να τροποποιήσει τη νομοθεσία της, και να εναρμονίσει με το κοινοτικό δίκαιο τους νόμους ενάντια στην τρομοκρατία. Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανέφερε πως η ΕΕ θα πρέπει να τροποποιήσει πρώτα εκείνη τους νόμους της ενάντια στην τρομοκρατία και επισήμανε πως ελπίζει η Ευρώπη να εκπληρώσει την υπόσχεση της να χορηγήσει δυνατότητα μετάβασης χωρίς θεώρηση το αργότερο έως τον Οκτώβριο!!!!!!!!. Ειδικότερα ανέφερε ότι,  «Οι ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για πολιτικούς βραχίονες τρομοκρατικών οργανώσεων (...) Είναι μαύρη κωμωδία η ΕΕ να επικρίνει τη χώρα μας σχετικά τον ορισμό της τρομοκρατίας», «Περιμένουμε πρώτα απ' όλα από τα κράτη της ΕΕ να τροποποιήσουν τη δική τους νομοθεσία η οποία στηρίζει την τρομοκρατία»!!!!!!!.

Θεωρούμε πως δεν αποτελεί έκπληξη η συμπεριφορά του Ερντογάν αλλά πλέον κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους για αυτό. Εμείς σαν Ελλάδα πρέπει επίσης να σταματήσουμε κάθε συνεργασία ειδικά στο προσφυγικό αλλά και στο Κυπριακό καθόσον είναι ολοφάνερο και για τον πλέον κακόπιστο, ότι η Τουρκία δεν διαπραγματεύεται αλλά απαιτεί και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε για μερικές χιλιάδες πρόσφυγες, για τους οποίους μπορούν  να δοθούν και άλλες πιο Ευρωπαϊκές λύσεις.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR