World

“Η Τουρκία βρίσκεται στο χάος”! Ο στρατηγός Μπασμπούγ “κατακεραυνώνει” Ερντογάν

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο πρώην Γενικός Επιτελάρχης , στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπουγ συμμετείχε σε ημερίδα που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Μπόλου, με θέμα “Οι εξελίξεις στη Συρία και η Τουρκία”.

Στην κατάμεστη αίθουσα ελέγχθηκαν ένας –ένας όλοι οι παριστάμενοι , για να αποφευχθούν επεισόδια.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του Στρατηγού ε.α Μπασμπουγ :”Πρέπει να αναπτύξουμε και να διευρύνουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία και το Ιράν, γιατί με τις χώρες αυτές έχουμε τους ίδιους στόχους για τη Συρία. Πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις μας με την κεντρική κυβέρνηση της Συρίας. Φυσικά στην εικόνα αυτή δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ΗΠΑ. Πρέπει να καταβάλλουμε όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες για την από κοινού δράση με τις ΗΠΑ. Εάν δεν συμβούν αυτά δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα όλες οι προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος της Συρίας. Ούτε θα τελειώσουν τα δυσάρεστα γεγονότα που βιώνουμε στην Τουρκία.”

Ο Στρατηγός υποστήριξε ότι το πρόβλημα της τρομοκρατίας αφορά κυρίως την πολιτική εξουσία και πρόσθεσε: “Το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στις πολιτικές εξουσίες. Δεν πρέπει να μετατρέπουμε εθνικά ζητήματα, εθνικά προβλήματα σε αντιπαλότητα εσωτερικής πολιτικής. Αυτή είναι η ουσία του προβλήματος. Δυστυχώς η Τουρκία βρίσκεται σε χάος. Όλοι σαν άνθρωποι πονάμε. Είναι κρίμα. Γιατί; Το πρόβλημα που υποβόσκει πίσω από αυτή την κατάσταση είναι η μετατροπή των εθνικών προβλημάτων σε υλικό εσωτερικής πολιτικής. Υπεύθυνη για αυτό είναι η πολιτική εξουσία. Από τη στιγμή που μετατρέπεται ένα εθνικό πρόβλημα, εσωτερικό ο ένας το βλέπει από μια σκοπιά , ο άλλος από άλλη. Έτσι προκύπτει διχασμός. Ο διχασμός είναι κακό πράγμα. Δεν μπορούμε να ξεμπλέξουμε από αυτή την κατάσταση. Εάν ο ένας ασκεί κριτική σε βάρος του άλλου , φοβάμαι ότι θα αυξάνονται οι ειδήσεις για τα θύματα”.

Militaire.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR