World

Γεωργία και Τουρκία υπέρ του Αζερμπαϊτζάν ενώ η Ουκρανία μεταφέρει πυραύλους S-300 στα σύνορα με την Κριμαία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.  Ερντογάν υποσχέθηκε να «επιστρέψει» ΤΟ  Καραμπάχ στο Αζερμπαϊτζάν, λες και έχει μόνο η Άγκυρα «λόγο» στην περιοχή.

Ενώ οι  γεωργιανές αρχές εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο Αζερμπαϊτζάν λόγω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο  Γεωργιανός υπουργός Άμυνας Tinatin Khidasheli δήλωσε ότι υποστηρίζει τις δράσεις για την «αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας στο Ναγκόρνο», όπως αναφέρθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Khidasheli εξέφρασε επίσης την ελπίδα για μια ταχεία διευθέτηση της σύγκρουσης Καραμπάχ στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Μετά τις γεωργιανές αρχές, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τίθεται εκ νέου στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν.Μιλώντας στο συνέδριο της Ερυθράς Ημισελήνου στην Άγκυρα, ο Τούρκος ηγέτης διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει το Αζερμπαϊτζάν κάτω από οποιεσδήποτε  περιστάσεις.

«Η Τουρκία από την αρχή της κρίσης στο Καραμπάχ ήταν κοντά στο Αζερμπαϊτζάν και θα συνεχίσει να είναι μαζί συνέχεια , διότι το  Καραμπάχ θα επιστρέψει σίγουρα στον σημερινό ιδιοκτήτη του, που θα είναι  και πάλι το Αζερμπαϊτζάν.», δήλωσε ο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με δημοσίευμα,  οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν ότι ουκρανικοί πύραυλοι S-300PT και S-300PS αντί να διαφυλάττουν τις τρεις κύριες στρατιωτικές περιοχές της χώρας  (Κίεβο, Οδησσό και Α.Ουκρανία),  εμφανίζονται στα σύνορα με την Κριμαία, δεδομένης της σημασίας του ανατολικού  θεάτρου του πολέμου.

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο ( «Παιχνίδια πολέμου» στην Βουλγαρία από Αμερικανούς, Καναδούς και Τούρκους με στόχο την Ρωσία), τονίσαμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Βουλγαρία διεξάγονται  ασκήσεις  που αποτελούν  μέρος της νατοϊκής επιχείρησης «Atlantic Resolve», η οποία ξεκίνησε το 2015 για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την  επιχείρηση αυτή θα υπάρχουν συνεχείς  ασκήσεις των δυνάμεων του  ΝΑΤΟ με χώρες της  ανατολικής Ευρώπης.

Με λίγα λόγια μαζεύτηκαν στην περιοχή πολλοί «παίκτες» ενώ ο ολοκληρωτικός πόλεμος στο Ναγκόρνο απέχει  «ελάχιστα» και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στην Μαύρη θάλασσα και στον Καύκασο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR