File

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ… ΑΝΕΒΕΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΟΜΑΡ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η φιλοδοξία του Ερντογάν να προβληθεί σαν ο νέος προφήτης του Ισλάμ δεν έχει όρια.
Αφού οδηγεί την Τουρκία σε ένα ισλαμικό ντελίριο, το αποκορύφωμα αυτής της φιλοδοξίας του είναι το μεγάλο τζαμί στον λόφο Çamlıca της Κωνσταντινούπολης, που σε λίγο καιρό τελειώνει. Ένα μεγαλόπρεπες τέμενος με έξη μιναρέδες, κατά το πρότυπο της Μέκκας, σύμβολο της νέας ισλαμικής αυτοκρατορίας του ηγέτη της Τουρκίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, αυτος που στήριξε με κάθε μέσο τους δολοφόνους Τζιχαντιστές, ετοιμάζεται από τώρα για την μεγαλόπρεπη τελετή των εγκαινίων του μεγάλου αυτού ισλαμικού τεμένους που θα καταδείξει και το αποκορύφωμα της φιλοδοξίας του, να ανακηρυχτεί ο νέος μεγάλος απόστολος και προφήτης του Ισλάμ.

Αλλά η αδίστακτη φιλοδοξία του δεν σταματά εκεί. Τώρα γίνεται γνωστό πως το επόμενο μεγάλο του κατόρθωμα θα είναι να αναγείρει έναν ναό πανομοιότυπο με το τέμενος Ομάρ της Ιερουσαλήμ, στην πόλη του Zonguldak κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

χαρτης

Υπενθυμίζεται ότι το τέμενος Ομάρ είναι το τρίτο ιερό μέρος για όλους τους μουσουλμάνους καθώς από εκεί σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο προφήτης Μωάμεθ αναλήφτηκε καβαλάρης στους ουρανούς.

Αντιλαμβάνεται κανείς με όλα αυτά πόσο επικίνδυνος είναι και με ποιον πραγματικά έχουμε να κάνουμε.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR