File

Η Τουρκία Χρησιμοποιεί τα Κατεχόμενα για Πέρασμα Τρομοκρατών στην Ευρώπη …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Η Τουρκία όπως άλλωστε είναι ήδη γνωστό, αποτέλεσε και αποτελεί συνεργάτη του ISIS κατά των Κούρδων στη Συρία. Έτσι με τις ενέργειες της υποθάλπει την τρομοκρατία και την διατήρηση του πολέμου στην περιοχή. Όμως δεν περιμέναμε ότι διευκολύνει ή και οργανώνει την κίνηση των τρομοκρατών στην Ευρώπη!!!!!!!!! Φαίνεται λοιπόν ότι χρησιμοποιώντας τα κατεχόμενα ως ενδιάμεσο σταθμό διοχετεύει τζιχαντιστές. Τώρα βέβαια ο Ερντογάν επειδή τα ξέρει όλα αυτά, ειρωνεύεται και από πάνω, κατακρίνοντας τα μέτρα ασφαλείας στο Βέλγιο, επειδή όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, έδωσε δύο πληροφορίες (άσχετες και συγκεχυμένες), για τους τρομοκράτες του Βελγίου. Και είναι λογικό να μην έδινε πλήρεις πληροφορίες αφού ο ίδιος τους διοχετεύει στην Ευρώπη. Απλά έψαχνε άλλοθι αφού οι τρομοκράτες πέρασαν από την Τουρκία …

Έτσι στην Λάρνακα κρατούνται 30 ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και επιδίωκαν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, οι προσαγωγές αυτές έγιναν στον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι αυξημένα από τον Νοέμβριο, όταν και πραγματοποιήθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού.  Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, «Το νησί θα μπορούσε να αποτελέσει σταθμό μετάβασης των τζιχαντιστών που φτάνουν κυρίως από το βόρειο τμήμα του» , ενώ παράλληλα τονίζεται  ότι «οι τουρκικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την είσοδο τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου». Οι κυπριακές αρχές που τα γνωρίζουν όλα αυτά βέβαια βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και τις πρεσβείες ώστε να ανταλλάσσονται πληροφορίες σχετικά με τους υπόπτους.

Θεωρούμε ότι ο Ερντογάν παίζει διπλό παιχνίδι, από τη μία συντηρεί και υποθάλπει την τρομοκρατία και από την άλλη μαζεύει πακτωλό χρημάτων για να αναπτύξει ανθρωπιστική δράση με τους πρόσφυγες, που αυτός δημιουργεί … Εν τω μεταξύ εκμεταλλεύεται τις τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη προβάλλοντας  μέσω αυτών την ΄΄μεγάλη΄΄ ανάγκη που έχει η Ευρώπη την Τουρκία. Συνδέοντας δε το ζήτημα με το προσφυγικό, παρουσιάζεται ως ο μόνος που έχει το κλειδί της λύσης … Βέβαια από την άλλη υπάρχουν οι ανεπαρκείς Ευρωπαίοι που τρώνε τα παραμύθια του, αλλά και ορισμένοι που μοιράζονται πολλά κέρδη από την ιστορία. Ο αθώος κομπάρσος που λέγεται Ελλάδα δυστυχώς κάθεται στωικά αναμένοντας δικαιοσύνη από τους εταίρους !!!!!!!

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR