World

Τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν, το κουρδικό ένοπλο κίνημα. Σας συμβουλεύουμε ξένους και Τούρκους τουρίστες να μην πάτε σε τουριστικές περιοχές στην Τουρκία.

"Παντού στην Τουρκία , οι βόμβες θα εκραγούν, oι δολοφονίες και ενέργειες με σαμποτάζ θα πολλαπλασιαστούν. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε κανένα κανόνα. "Εάν το επάγγελμα της πίστης από τα Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν (TAK) είναι αρκετά σαφής, το περίγραμμα αυτής της μικρής ομάδας παραμένει ελάχιστα κατανοητό. Από το Δεκέμβριο του 2015, η οργάνωση έχει κάνει τρεις επιθέσεις: στις 23 Δεκεμβρίου, μια ένοπλη επίθεση εναντίον του αεροδρόμιου Sabiha Gokcen, στην Κωνσταντινούπολη (1 θάνατος) στις 19 Φεβρουαρίου, μια βόμβα αυτοκτονίας -αυτοκίνητο στην Άγκυρα κατά του Les visages de victimes de l'attentat à Ankara du 19 février.στρατιωτικού λεωφορείου (29 νεκροί, 80 τραυματίες) 13 Μαρτίου και πάλι στην τουρκική πρωτεύουσα (35 νεκροί και πάνω από 120 τραυματίες).

Υπήρξαν προηγουμένως 5 χρόνια ανακωχής.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική Times τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση στην Άγκυρα, που δημοσιεύθηκε στις 15 Μαρτίου, ένας από τους κύριους ηγέτες του ΡΚΚ, ο Τζεμίλ Bayik, δήλωσε ότι η οργάνωσή του είχε εμπλακεί τώρα σε έναν αγώνα θανάτου με τον Πρόεδρο Ερντογάν . «Μέχρι πρόσφατα, ο πόλεμος με τον Τουρκικό στρατό έγινε μόνο στα βουνά. Στη συνέχεια, μετακόμισε στις πόλεις . Τώρα, θα υπάρξουν μάχες παντού, προειδοποίησε. Ο λαός μας δίψα για εκδίκηση. "
Από τον Ιούλιο του 2015, το PKK αντιμετωπίζει, είπε ο κ Bayik, "τη χειρότερη" φάση της σύγκρουσης εναντίον του τουρκικού στρατού τα τελευταία τριάντα δύο χρόνια - έναν πόλεμο στον οποίο έχασαν τη ζωή τους 40.000. Θάφτηκαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις το φθινόπωρο του 2012 μεταξύ της κυβέρνησης και της αυτονομιστικής οργάνωσης. Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα σε πολλές πόλεις στα νοτιοανατολικά της χώρας, που σε μεγάλο βαθμό κατοικείται από Κούρδους.

Η ΤΑΚ, όπως το ΡΚΚ, αναγνωρίζουν την εξουσία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, φυλακισμένου από το 1999, ως ηγέτη τους. Οι δύο οργανισμοί θεωρούνται ως τρομοκρατικοί από τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία . Οι Τουριστικές περιοχές είναι «ένας σημαντικός στόχος που θέλουμε να καταστρέψουμε, γράφει το ΤΑΚ στην ιστοσελίδα τους. Σας συμβουλεύουμε ξένους και Τούρκους τουρίστες να μην πάτε σε τουριστικές περιοχές στην Τουρκία. Δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για εκείνους που θα πεθαίνουν στις επιθέσεις που θα στοχεύουν αυτές τις τοποθεσίες. "

http://www.lemonde.fr/europe/article/2016/03/17/les-faucons-de-la-liberte-du-kurdistan-les-extremistes-du-mouvement-arme-kurde_4885259_3214.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ LE MONDE : Corfiatiko.blogspot.com

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR