World

Τύμπανα πολέμου σε Ουκρανία και Λιθουανία – Σε συναγερμό οι ρωσικές δυνάμεις – Εμπλέκεται και η Τουρκία

Πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται δηλώσεις του Αμερικανού…

γερουσιαστή και πρώην υποψήφιου προέδρου, παγκοσμιοποιητή McCain, κάνουν λόγο για επικείμενη προβοκάτσια στην Ουκρανία, η οποία θα κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή με τις όποιες συνέπειες, σε μια περίοδο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεσπάσει παγκόσμια λαίλαπα.

Οι τελευταίες συναντήσεις Ποροσένκο με Νταβούτογλου, η ενίσχυση των τούρκο-ουκρανικών σχέσεων κατά της Ρωσίας και η δήλωση του Ερντογάν πως θα απελευθερώσει την Κριμαία από τους Ρώσους με παρουσίαση σώματος Τατάρων στην περιοχή δείχνουν ότι ετοιμάζεται νέα «θερμή» αντιπαράθεση με την «Αρκούδα», η οποία δεν θα κάτσει απλά να παρακολουθεί, και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει.

Την ίδια ώρα, οι έτεροι σύμμαχοι των Τούρκων, Λιθουανοί, ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας ασκήσεις εντός κατοικημένων περιοχών με τις «ευλογίες» του ΝΑΤΟ, γεγονός που συνδέεται ενδεχόμενα με τις πληροφορίες για κλιμάκωση στην Ανατ. Ουκρανία.

Να σημειωθεί ότι η Λιθουανία έχει καλέσει τα τουρκικά στρατεύματα στην χώρα κατά της ρωσικής απειλής.

Πάντως βλέπουμε ότι σε ό,τι έχει να κάνει με Ρωσία, οι Τούρκοι είναι εμπλεκόμενοι, κάτι που φέρνει όλο και πιο κοντά την ρωσική στρατιωτική μηχανή στα εδάφη τους!

triklopodia

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR