World

Όσοι Μιλάνε κατά του Ερντογάν Εξαφανίζονται στην Τουρκία – Ζαμάν και Τζουμχουριέτ στο Απόσπασμα – Και η Ευρώπη Ψάχνει Τίμια Συμφωνία μαζί του!

Το σχέδιο εξόντωσης όλων των αντιφρονούντων στην Τουρκία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο Ερντογάν μετά την άρση της ασυλίας των Κούρδων βουλευτών και την εισαγγελική παρέμβαση στην Ζαμάν ετοιμάζει και νέα επίθεση στην Τζουμχουργετ. Όλοι όσοι τολμάνε να πούνε κάτι εναντίον του πρέπει να εξαφανιστούν. Δυστυχώς αυτόν τον παρανοϊκό φασίστα έχει βάλλει η Ευρώπη απέναντι της και τον παρακαλάει για διαπραγμάτευση και συμφωνία στο προσφυγικό. Δηλαδή τώρα μπορούμε σοβαρά κύριοι της Ευρώπης να πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει ειλικρινής συμφωνία μαζί του και να ανοίξουν και κεφάλαια διαπραγμάτευσης για είσοδο στην ΕΕ και βελτίωση καθεστώτος βίζας. Σίγουρα λοιπόν κάτι άλλο συμβαίνει και η Τουρκία πρέπει να είναι στο προσκήνιο και όχι στο περιθώριο. Ίσως η αντι-ρωσική πολιτική της, να την κάνει ακόμα πολύ χρήσιμη για να βολεύονται ή να κρύβονται ορισμένοι.

Έτσι λίγες ώρες μετά την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων και των «επιτηρητών» στα κεντρικά γραφεία της Ζαμάν, μια άλλη εφημερίδα της τουρκικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σταρ εξαπολύει επίθεση κατά της Τζουμχουριγιέτ. Η απειλή έρχεται τη στιγμή που στην Άγκυρα, στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους κυκλοφορεί η πληροφορία ότι οι διωκτικές αρχές της χώρας ετοιμάζονται να φυλακίσουν εκ νέου τον Διευθυντή της Τζουμχουριγιέτ, Τζαν Ντουντάρ και τον ανταποκριτή της στην τουρκική πρωτεύουσα, Ερντέμ Γκιουλ. Πριν από λίγες ώρες, ο δημοσιογράφος Ερσόι Ντεντέ, ο οποίος αρθρογραφεί στη Στάρ, προειδοποίησε ότι σε λίγο καιρό η Τζουμχουριγιέτ θα έχει το ίδιο τέλος με την Ζαμάν. Συγκεκριμένα, ο κ. Ντεντέ αφήνει να εννοηθεί ότι οι διωκτικές αρχές είναι έτοιμες να θέσουν υπό κρατική κηδεμονία την ιστορική εφημερίδα της Τουρκίας.

Η Τζουμχουριγιέτ, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1924, είναι η παλαιότερη εφημερίδα της Τουρκίας. Εκφράζει τις θέσεις της κοσμικής και σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης και βρίσκεται στο στόχαστρο του τουρκικού Προεδρικού, με το σκεπτικό ότι τα δημοσιεύματα της είναι έργο κατασκοπείας, το οποίο στρέφεται κατά των ζωτικών συμφερόντων της χώρας!

Θεωρούμε άμεση την ανάγκη παρέμβασης του ΟΗΕ καθόσον η ΕΕ είναι στο πλευρό του Ερντογάν  και μάλιστα αναζητά την συνεργασία του και θέλει να χρηματοδοτήσει και το ΄΄θεάρεστο΄΄ έργο του. Οι ΗΠΑ παρά τις συμφωνίες με την Ρωσία φαίνεται να βολεύονται με την όλη κατάσταση και τελικά κρύβονται πίσω από τις πλάτες της Τουρκίας. Έτσι μένει πάλι μόνο η Ρωσία μαζί με την Κίνα να μας κάνουν να ελπίζουμε σε μια παρέμβαση, μπας και σταματήσει όλη αυτή η τουρκική αυθαιρεσία και εγκληματικότητα κατά όλων των ανθρώπινων αξιών και στοιχειωδών δικαιωμάτων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR