World

Η Εισβολή στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πυρηνικό» πόλεμο



 

1ον Η απειλή πυρηνικού πολέμου είναι υψηλότερη τώρα, ακόμα και από τη διάρκεια της Σοβιετικής εποχής.

2ον Η Τουρκία έχει καταρρίψει ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος.

3ον Τώρα, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία έχουν απειλήσει να εισβάλουν στη Συρία.

 

Ο Robert Parry, δημοσιογράφος ερευνητής αναλυτής έγραψε χθες.

«Μια πηγή κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μου είπε ότι οι Ρώσοι έχουν προειδοποιήσει των Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα σε περίπτωση Τούρκο-Σαουδικής επίθεσης-εισβολής».

Δεδομένου ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, οποιαδήποτε τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε γρήγορα να κλιμακωθεί σε μια πυρηνική σύγκρουση πλήρους κλίμακας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο βουλευτής των ΗΠΑ Tulsi Gabbard, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών, και βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, και στην Εθνική Φρουρά του Στρατού στη Χαβάη, προειδοποίησε  ότι «η πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο».

Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2015, ο συνταξιούχος Αντιστράτηγος Robert Gard, Επίτιμος Πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Όπλων και Μη Διάδοσης, και ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία, (στρατηγός) John H. Johns, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, και ο Leslie Gelb, πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, έγραψαν σε ένα άρθρο σε περιοδικό Εξωτερικής Πολιτικής των ΗΠΑ, και ζήτησαν τη συνεργασία ΗΠΑ, Ρωσίας για να αποκλιμακωθούν οι τρέχουσες εντάσεις και η διάχυτη και αυξανόμενη ανησυχητική «πυρηνική ένταση».

Ο Αμερικανός ειδικός ασφαλείας Μπρους Μπλερ, πρώην αξιωματικός εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων, σημειώνει ότι η κατάρριψης του ρωσικού πολεμικό αεροπλάνο στα σύνορα της Συρίας-Τουρκίας, «ταιριάζει σε ένα μοτίβο μικροπολιτικό και αυξάνει τις εντάσεις και τη δυσπιστία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ» και ότι «αυτή η κλιμάκωση θα μπορούσε να μεταμορφωθεί εκ παραδρομής σε μια πυρηνική απειλή».

Ο Ειδικός Stephen Cohen, συμφωνεί ότι «οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου είναι πολύ υψηλότεροι από ό, τι οι άνθρωποι πιστεύουν».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ William Perry, συμφωνεί ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι  υψηλότερος  από ό, τι κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής.

Υστερόγραφο, κορυφαίοι Ρώσοι, Αμερικανοί και Πολωνοί εμπειρογνώμονες, προειδοποιούν ότι «η συνεχής εντάσεις στην Ουκρανία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο».

Χρήστος Κατσέας

Πηγή/πληροφορίες, washingtonsblog.com

geoparatirisy.com

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR