World

Ρ.Ερντογάν : «Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στην Συρία»

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η Τουρκία διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει όλα τα είδη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό λόγω των απειλών  της τρομοκρατίας, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

«Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά της να επεκτείνει τους κανόνες της εμπλοκής πέρα από τα σύνορα  για την αντιμετώπιση των  πραγματικών επιθέσεων εναντίον της, συμπεριλαμβάνοντας  όλες τις απειλές όπως είναι οι Κούρδοι της Συρίας και ο ISIS »,  δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνεδρίαση της UNESCO στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ουσία πρόκειται για μία αναγγελία εισβολής στην Βόρεια Συρία και πολέμου με την Ρωσία. Με πρόσχημα την τρομοκρατία η Άγκυρα συμπεριφέρεται ως «αλαζονικά» ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος προσομοιάζει τον εαυτό του με το Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.

Η τουρκική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι η επίθεση στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε από κοινού από ένα Κούρδο  μέλος του PYD  / YPG .

Στις παρατηρήσεις του το Σάββατο, ο Ερντογάν σημείωσε: «Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει την Τουρκία στην χρήση του δικαιώματος της αυτοάμυνας εναντίον τρομοκρατικών επιθέσεων  που στοχεύουν τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την αποφασιστικότητα της χώρας του να «εξαλείψει όλες οι επιθέσεις με στόχο τα εδάφη της, τους ανθρώπους, και την ενότητα, στην πηγή τους, όπου απαιτηθεί ».

Προαναγγελία επίθεσης του τουρκικού στρατού στην Συρία θα σημάνει ενδεχομένως  παγκόσμιο πόλεμο, ίσως όμως να περιοριστεί στην σύγκρουση Τουρκίας και Ρωσίας, λόγω  αρνητικής στάσης του ΝΑΤΟ και πιθανλής συμφωνίας Ρωσίας και ΗΠΑ για την Συρία.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ο ρωσικός στρατός έχει «προωθήσει» στην Αρμενία δυνάμεις ελικόπτερα καθώς και κινητά συστήματα Smerch τα οποία έχουν εμβέλεια 120 χλμ στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Έχουν τεθεί σε συναγερμό οι επίλεκτες ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις, οι πυραυλικές δυνάμεις και η ρωσική πολεμική αεροπορία .

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρώσοι επίλεκτοι Αλεξιπτωτιστές σε ύψιστη επιφυλακή «ετοιμάζονται» για αποστολή στην Συρία;) ,αναφέραμε ότι σύμφωνα με το ρωσικό  υπουργείο Άμυνας η 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία του Πσκωφ με  περίπου 2.500  αλεξιπτωτιστές κινείται από τρεις διαδρομές προς ένα πεδίο βολής στην περιοχή  του Pskov. Ο ρωσικός στρατός είναι πανέτοιμος  σύμφωνα με την στρατιωτική ηγεσία του για όλα τα ενδεχόμενα.

Με λίγα λόγια , η  Ρωσία είναι έτοιμη για έναν μεγάλο  πόλεμο με την Τουρκία , οι Τούρκοι είναι ;

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR