File

Η Οργάνωση «ΤΑΚ» Ανέλαβε την Ευθύνη για την Τρομοκρατική Ενέργεια στην Άγκυρα – Καμιά Σχέση με τη Συρία που Κατηγορούσε ο Ερντογάν

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Ενώ λοιπόν ο Ερντογάν μετά την τρομοκρατική ενέργεια στην Άγκυρα, προσπαθούσε να ενοχοποιήσει είτε τη Ρωσία είτε τους Κούρδους μαχητές της Συρίας ώστε να συνεχίζει να βομβαρδίζει στη Β. Συρία τμήματα της Λαϊκής Μονάδας Προστασίας (YPG), επικαλούμενος την άμυνα και προστασία της χώρας του, πλέον μετά την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση ΤΑΚ που αγωνίζεται ανεξάρτητα από όλους και από το PKK με το οποίο έχει διαφωνήσει, καταρρίπτονται όλα αυτά τα επιχειρήματα.

Έτσι μια τρομοκρατική οργάνωση που στο παρελθόν είχε συνεργασία και με το PKK ανέλαβε σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Άγκυρα και κατά την οποία 28 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η τρομοκρατική οργάνωση που ονομάζεται ‘’ The Kurdistan Freedom Hawks (ΤΑΚ) ανέφερε ότι αυτή η ενέργεια ήταν απάντηση στην πολιτική Ερντογάν και δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις της και στο μέλλον. Ανέφερε επίσης ότι το όνομα του βομβιστή είναι Abdülbaki Sönmez, είναι 36 ετών, τούρκος πολίτης, που γεννήθηκε στην πόλη  Van. Η πιο πρόσφατη δράση της οργάνωσης ήταν μια επίθεση με πυρά όλμων στο δεύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον Δεκέμβριο που ένας υπάλληλος του αεροδρομίου έχασε τη ζωή του. Το ΤΑΚ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η συνεργασία του με το PKK είχε σταματήσει ενώ όπως και το PKK έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές οργανώσεις και από την Άγκυρα και από τις ΗΠΑ.

Θεωρούμε πλέον ότι μετά την κατάρριψη των ισχυρισμών του Ερντογάν που κατηγόρησε τόσο το PKK όσο και το YPG,  για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι ένας αναξιόπιστος ηγέτης με τον οποίο δεν πρέπει να υπάρχει καμιά συμφωνία ή συνεργασία. Πλέον τα πράγματα επιτέλους πρέπει να λάβουν ένα τέλος με τον επικίνδυνο αυτό ψεύτη, να απομονωθεί και να τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR