File

ΕΚΤΑΚΤΟ! Σύρος υπήκοος ο βομβιστής αυτοκτονίας που αιματοκύλησε τον τουρκικό στρατό στην Άγκυρα

Ο βομβιστής αυτοκτονίας που πραγματοποίησε την  θανατηφόρα επίθεση σε στρατιωτικό όχημα  στην πρωτεύουσα της Τουρκίας  αναγνωρίστηκε από τις τουρκικές αρχές  ως Saleh Najjar, και ο οποίος  κατάγεται από την  Συρία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Η ΜΙΤ εκτιμά  ότι ο συγκεκριμένος βομβιστής είχε εισέλθει στην  Τουρκία μαζί με Σύρους πρόσφυγες, αναφέρει και η εφημερίδα Yeni Şafak.

Τα δακτυλικά του αποτυπώματα είχαν ληφθεί όταν εισήλθε στην Τουρκία , για αυτό και έγινε δυνατή η αναγνώριση του από την τουρκική αστυνομία .

Σύμφωνα με αναφορά  από το Πρακτορείο Ειδήσεων Ihlas, οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να προσδιορίσουν ποια ακριβώς τρομοκρατική  οργάνωση κρύβεται από πίσω από την βομβιστική επίθεση, η οποία  συγκλόνισε την Τουρκία. .

Ο Σύρος πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας  με ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε ενοικιαστεί στη νότια επαρχία της Σμύρνης, αλλά είχε κλαπεί από  τρομοκράτες .

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο χθες το απόγευμα  εξερράγη ενώ διέρχονταν  στρατιωτικά οχήματα, σκοτώνοντας  τουλάχιστον 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου και στρατιωτικού  προσωπικού  , ενώ  τραυματίστηκαν 61  στο κέντρο της Άγκυρας .

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: ΕΚΤΑΚΤΟ! Τρόμος στο τουρκικό Γενικό επιτελείο μετά από ανατίναξη στρατιωτικού λεωφορείου. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες, αναφέραμε το περιστατικό με το οποίο κτυπήθηκε η «καρδιά» της Τουρκίας συγκλονίζοντας την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Φήμες υπάρχουν πολλές για το ποιος πραγματικά «κρύβεται» από πίσω από την πολύνεκρη επίθεση , η οποία σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές  ενδεχομένως να αποτελούσε και ένα «μήνυμα»  προς την κυβέρνηση της χώρας για τα σχέδια της .

Πιθανόν οι «εγκέφαλοι» της τρομοκρατικής ενέργειας να πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που διάκεινται «εχθρικά» στα σχέδια του Ερντογάν για εισβολή στην Βόρεια Συρία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την κρίση των προσφύγων, λόγω του περιστατικού .

Ο τόπος της έκρηξης απείχε περίπου 300 μέτρα από το Κοινοβούλιο της Τουρκίας και  το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, μιλάμε για την καλύτερη φυλασσόμενη περιοχή της χώρας. Ο νοών εννοείτο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR